Į kitą etapą pateks po keturias geriausias grupės komandos ir viena geriausiai pasirodžiusi penkta.

Pirmą tarpusavio dvikovą, lapkričio mėnesio pabaigoje, 3 taškų skirtumu namuose laimėjo WBC komanda. Tąsyk Vilniaus klube rezultatyviausiai žaidė legionierė Hollie Mershon, kuri pelnė 15 taškų. „Kibirkšties-VIČI“ ekipą nuskandino buvusi Vilniaus TEO žaidėja Milica Dabovič, kuri pelnė 27 taškus ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Būtent serbė ir yra rezultatyviausia Zagrebo klubo žaidėja. M. Dabovič per 9 rungtynes vidutiniškai pelno po 14 taškų, atkovoja po 4 kamuolius ir atlieka 4 rezultatyvius perdavimus. Kroatė Luca Ivankovič pelno po 13 taškų ir po krepšiais sugriebia po 10 atšokusių kamuolių, o Jelena Ivezič pelno po 11 taškų.

„M. Dabovič - komandos ramstis, visas žaidimas vyksta per ją“, - teigė „Kibirkšties-VIČI“ komandos vidurio puolėja Lina Pikčiutė. - Žinoma, negalime neprižiūrėti kitų žaidėjų, nes visos gali iššauti. Stabdyti kroates reikėtų jau nuo pirmų minučių, turime neleisti pajausti žaidimo. Stiprioji varžovių pusė - visos žaidėjos bėga į greitą puolimą, puikiai periminėja kamuolius“.

Zagrebo klubas užtikrintai pirmauja ir savo šalies čempionate. WBC komanda yra iškovojusi 13 pergalių iš tiek pat galimų. Čia komandą į priekį taip pat veda M. Dabovič. 173 cm ūgio krepšininkė vidutiniškai pelno po 13 taškų ir atlieka po 3 rezultatyvius perdavimus.

„Kibirkšties-VIČI“ komandoje, kuri Eurolygoje jau patyrė 6 nesėkmes iš eilės, rezultatyviausiai žaidžia Vita Kuktienė. Patyrusi puolėja vidutiniškai per mačą pelno po 12 taškų ir atkovoja po 4 kamuolius. Legionierės H. Mershon ir Ieva Krastina bei lietuvė Greta Šniokaitė pelno po 7 taškus.

„Kiekvienos rungtynės yra svarbios ir po kiekvienų pralaimėtų kovų pasitikėjimas savo jėgomis tikrai nedidėja. Tačiau tikiu, kad šiose rungtynėse mes galime kovoti ir toliau kautis dėl patekimo į kitą etapą“, - kalbėjo geriausia 2013 metų Lietuvos krepšininkė L. Pikčiutė.

Trečiadienis, vasario 5 d., 20.30 val.
Vilniaus „Kibirkštis-VIČI“ – Zagrebo WBC (Kroatija)

ĮĖJIMAS NEMOKAMAS
Rungtynes tiesiogiai transliuos sportotv.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)