Nuo pat susitikimo pradžios didesnį norą ir didesnes galimybes demonstravę Virginijaus Šeškaus auklėtiniai išsiveržė į priekį 7:0 ir visų rungtynių metu varžovams nei karto neleido išsiveržti į priekį.

Sėkminga svečių gynyba „Nevėžio“ krepšininkus vertė mesti neparuoštus metimus, o šie pataikė vos 18 procentų tritaškių. Pačių prieniškių pataikymas iš toli dvigubai geresnis. To užteko, kad pirmoji rungtynių dalis būtų laimėta 9 taškų skirtumu.

Bandydami atkovoti tuos taškus, kėdainiečiai pateko į dar didesnę duobę puolime, kai per dešimt trečiojo kėlinio minučių tesukrapštė vos 8 taškus.

Iškovojusi pergalę Prienų ekipa dar užtikrinčiau įsitaisė ant antrojo turnyro lentelės laiptelio. Verta pažymėti, kad šiose rungtynėse nežaidė Arvydas Šikšnius, kuriam „Nevėžio“ ekipa oficialiai dar nėra pasirašiusi paleidžiamojo rašto.

„Nevėžis“: Gintaras Leonavičius 12, Simas Buterlevičius 11 (3/15 metimai iš žaidimo), Valdas Dabkus 9, Povilas Butkevičius (10 atk. kam.) ir Vidas Ginevičius po 8 taškus.

„Tonybet“: Artūras Valeika 18, Mindaugas Lukauskis 12, Martynas Linkevičius 11, Gintaras Kadžiulis 10, Laimonas Kisielius 7 taškai.

Intriguojančiose rungtynėse dėl aštuntos vietos Utenos „Juventus“ klubas išvykoje 72:62 (15:15, 19:16, 20:17, 18:14) nugalėjo Alytaus „Dzūkiją“ bei aplenkė šią turnyro lentelėje.

Rungtynes šiek tiek geriau pradėję uteniškiai atsiplėšti nuo varžovų komandos nesugebėjo. Per pirmuosius du kėlinius rezultatas net penkis kartus buvo lygus.

Iškart po didžiosios pertraukos Virginijaus Sirvydžio auklėtiniai darkart šovė į priekį, o „Dzūkija“ paskui tą tempą nespėjo. Nors skirtumas ilgą laiką buvo vienženklis, tačiau suabejoti pergale „Juventus“ neleido.

Ketvirtojo kėlinio metu persvara svyravo apie 7-11 taškų. Jo sumažinti nepadėjo net puiki kova dėl atšokusių kamuolių po varžovų krepšiu. Pagal šį statistinį rodiklį dzūkai laimėjo 18:6.

„Dzūkija“: Paulius Dambrauskas 17, Eigirdas Žukauskas 14 (9 atk. kam.), Giedrius Staniulis 11 taškų (10 atk. kam.).

„Juventus“: Jeremy Hazellas 21, Karolis Petrukonis 14, Aidas Viskontas ir Saulius Kulvietis – po 8 taškus.

Mindaugas Lukošius (Alytaus „Dzūkijos“ ekipos vyr. treneris): „Šiandien netenkino mūsų metimai. Nors ir turėjome nemažai progų, kuomet galėjome atakuoti laisvi, mūsų metikai nesiryžo mesti ir rinkdavosi supaprastintą atakos finišą – veržtis arčiau krepšio. „Juventus“ komandos gynyba buvo sutelkta po krepšiu ir mes turėjome problemų.

Pirmoje rungtynių dalyje prametėme septynis tritaškius iš eilės, o po krepšiu tokios jėgos neturėjome, todėl neturime gero dvitaškio pataikymo procento. Utenos komanda kaip ir kitos Lietuvos komandos naudojasi žaidimu po krepšiu, o savų krepšininkų nepripašau mesti daugiau.
Antroje mačo pusėje pasitaikė keli taiklūs bandymai atakuoti iš toliau ir išlyginome rezultatą, tačiau mums pritrūko jėgų. Neturime didelės rotacijos. M. Paliukėnas žaidė po ligos ir dar žaidžia traumuotas, tad aikštelėje jautėsi nejaukiai.

„Juventus“ ekipa tikrai buvo susikaupusi. Po pertraukos jie nepasidavė ir, mums išlyginus rezultatą, jie žaidė protingai, išnaudojo metikus, aukštaūgį K. Petrukonį. Aišku, mus pavedė ne tik tritaškiai, bet ir baudų metimai. Metame jų nemažai per treniruotes, bet baudų metimai – kiekvieno žaidėjo asmeninis reikalas“.

Virginijus Sirvydis (Utenos „Juventus“ ekipos vyr. treneris): „Treneris V.Šeškus po praėjusių mūsų pralaimėtų rungtynių sakė, kad padovanojome jiems pergalę. Aišku, gaila to taško, tačiau ir šio dienos pergalė yra labai svarbi. Akcentavome gynybą ir stengėmės daryti, kuo mažiau klaidų. Mums labai padėjo naujokas Jeremy. Jaučiasi, kad jis gali būti komandos lyderis, to iš jo ir tikimės“.

Turnyro lentelė:

1.Vilniaus „Lietuvos rytas“990100
2.Prienų „TonyBet“2218481,8
3.Klaipėdos „Neptūnas“107370
4.Kauno „Žalgiris“117463,6
5.Pasvalio „Pieno žvaigždės“2113861,9
6.Šiaulių „Šiauliai“1910952,6
7.Kėdainių „Nevėžis“1981142,1
8.Utenos „Juventus“2081240
9.Alytaus „Dzūkija“1971236,8
10.Panevėžio „Lietkabelis“2051525
11.Kauno rajono „LSU-Atletas“2031715

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)