Lietuviai pirmenybes pradės D grupėje, kurioje kovos su Angolos, Pietų Korėjos, Slovėnijos, Meksikos ir Australijos krepšininkais. D grupės varžybos vyks Gran Kanarijoje.

Nors burtai – gana palankūs, Jono Kazlausko auklėtiniams reikės sugalvoti būdą, kaip sustabdyti šiemet NBA lygoje siaučiantį slovėnų įžaidėją Goraną Dragičių, be to, laukia dvikova su visada sunkiai prognozuojamais ir grėsmingais tritaškininkais australais.

Neabejotina mirtininkų grupe bent jau prieš čempionato pradžią galima laikyti A grupę, kurioje grumsis Ispanija, Prancūzija, Serbija, Brazilija, Iranas ir Egiptas.

B grupės favoritai – Argentina, Kroatija, Graikija ir Puerto Rikas. Jiems iššūkį mėgins mesti Senegalas bei Filipinai.

C grupėje visų akys kryps į JAV rinktinę. Jai kompaniją palaikys Turkija, Suomija, Ukraina, Dominikos Respublika ir Naujoji Zelandija.

2014 m. FIBA pasaulio čempionato grupės:

A: Ispanija, Egiptas, Iranas, Serbija, Brazilija, Prancūzija (Granada)

B: Argentina, Senegalas, Filipinai, Kroatija, Puerto Rikas, Graikija (Sevilija).

C: JAV, Suomija, Naujoji Zelandija, Ukraina, Dominikos Respublika, Turkija (Bilbao).

D: Lietuva, Angola, Pietų Korėja, Slovėnija, Meksika, Australija (Gran Kanarija).

Dar prieš ištraukiant burtus buvo aišku, kad lietuviai grupės varžybose išvengs akistatos su JAV, Ispanijos ir Argentinos ekipomis. Šių šalių rinktinės, kaip ir Lietuva, pateko į pirmą pajėgumo krepšelį.

Burtų traukimo ceremonijoje dalyvavo ir LKF prezidentas Arvydas Sabonis.

Pasaulio pirmenybėse dalyvaus 24 komandos, suskirstytos į keturias grupes. Į kitą etapą, aštuntfinalį, pateks po keturias stipriausia kiekvienos grupės ekipas. Aštuntfinalio etape, kuriame bus žaidžiamos tik vienos rungtynės, suklupusios rinktinės iš čempionato pasitrauks.

Aštuntfinalyje geriausios A grupės rinktinės grumsis su pajėgiausiomis B grupės komandomis, o C – su D.

Pasaulio pirmenybės vyks rugpjūčio 30 – rugsėjo 14 dienomis. Lemiamos kovos vyks Madride ir Barselonoje.

Burtus traukė Ispanijos, Kroatijos, Puerto Riko ir Angolos krepšinio legendos – Juanas San Epifanio, Dino Radja, Jose Ortizas ir Jeanas Jacques Conceicao.

Barselonoje ištraukti FIBA pasaulio čempionato grupių varžybų burtai

2010 metais Turkijoje vykusiose pirmenybėse jauna, greita, kovinga ir vieninga Lietuvos komanda nustebino daugelį specialistų ir iškovojo bronzos medalius.

Lietuviai aštuntfinalyje 78:67 nugalėjo Kiniją, įspūdingame ketvirtfinalyje 104:85 sutriuškino Argentiną, pusfinalyje 74:89 nusileido net 38 taškus pelniusio Kevino Duranto vedamai JAV rinktinei (tai buvo vienintelis Kęstučio Kemzūros auklėtinių pralaimėjimas), o mūšyje dėl trečios vietos į priekį tempiami 33 taškus surinkusio Lino Kleizos 99:88 įveikė Serbiją.

Visa tai mūsiškiai pasiekė be dabartinių savo NBA atstovų – Jono Valančiūno ir Donato Motiejūno.

Turnyro nugalėtojais tuomet tapo JAV krepšininkai, kurie finale 81:64 pranoko šeimininkus turkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (521)