F grupėje „Žalgirio“ sąskaita po ketverių rungtynių kol kas tuščia. „Galatasaray“ su viena pergale (1/3) žengia šeštas.

„Laukia rimtas ir stiprus varžovas – tai Stambulo „Galatasaray“. Varžovai laimėjo vienerias iš pastarųjų ketverių rungtynių. Jie laimėjo paskutines varžybas ir emociškai pakylėti lauks susitikimo su mumis su noru nugalėti. Mes žinome šią komandą, turėjome laiko pasiruošti. Žinome jų komandą, žinome jų žaidėjus, nes tai komanda sudaryta iš daug legionierių, turi daug ambicijų. Jie tikrai nori šį sezoną parodyti daug, tačiau kol kas TOP-16 etape jiems sekasi nekaip. Tai taip pat juos motyvuos ir prieš mus jie bus labai stipriai nusiteikę“, - sako „Žalgirio“ strategas Saulius Štombergas.

„Reikia bandyti laimėti. Pastaruoju metu Eurolygoje žaidžiame tikrai neblogai, tačiau iki rungtynių pabaigos neišlaikome žaidimo kokybės. Šiandien dar ruošimės ir važiuosime bandyti laimėti. Apie nieką kitą mes daugiau negalvojame“, - teigia Vytenis Lipkevičius.

Išanalizavę varžovų žaidimą žalgiriečiai ypatingą dėmesį skirs Turkijos ekipos lyderiams ir greitam puolimui.

„Šiuo metu jų pagrindiniai žaidėjai yra Zoranas Ercegas ir Carlosas Arroyo. Jie šiuo metu tikrai geroje formoje, pelno po 17 taškų. Tai mūsų pagrindinis uždavinys bus skirti jiems dėmesio ir neleisti jiems jaustis taip, kaip jie mėgsta žaisti. Tai komanda mėgstanti greitai pulti, greitai bėgti. Mums reikės neleisti tokio žaidimo, kokį jie mėgsta. Mes savo ruožtu turime sugrįžtantį Martyną Pocių – mums jo indėlis bus labai svarbus. Jo aštrumas, jo pataikymas, jo metimai mums bus reikalingi“, - sako S. Štombergas.

„Varžovai greitai bėga į puolimą, meta daug tritaškių, gerai žaidžia du prieš du. Galima išskirti Z. Ercegą ir C. Arroyo, kurie kartu sudėjus pelno daugiau nei pusę komandos taškų. Viena iš užduočių – bandyti juos sustabdyti. Bėgdami į greitą puolimą varžovai mažiau jėgų skiria gynybai – mes turime tai išnaudoti. Pagrindiniai žaidėjai daug žaidžia, tai mes stengsimės gynyboje juos nuvarginti“, - teigia V. Lipkevičius.

Praėjusį savaitgalį kauniečiai LKL čempionate patyrė netikėtą nesėkmę - „Žalgiris“ svečiuose 71:83 nusileido Klaipėdos „Neptūnui“.

„Kiekvienas pralaimėjimas sukrečia. Pralaimėję prieš „Lokomotiv“ mes taip pat nedžiūgavome. Mes visada stengiamės, kovojame iš visų jėgų. „Neptūno“ atvejis apskritai išskirtinis. Buvo susirinkimai, buvo kalbėta, kad taip žaisti tikrai negalima. Gal yra žaidėjų, kurie skirsto – čia Eurolyga, čia LKL. Mes visais frontais turime žaisti pilna jėga, pasiaukojamai. Tada bus ir pergalės. Jeigu išeiti pasivaikščioti, tai tam yra skirti parkai, už rankučių susikabinus galima pasivaikščioti ten. Aikštelėje reikia dirbti ir pergalių siekti visiems kovojant, degant noru ir energija, su ryžtu. Kitaip nieko nebus“, - sako S. Štombergas.

„Klaipėdoje mums buvo dar viena pamoka“, - trumpai kalba V. Lipkevičius.

Penktadienį „Žalgirio“ ir „Galatasaray“ dvikova prasidės 20 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)