Nerezultatyviame pirmame kėlinyje geriau mačą pradėjo lietuvės (6:3), tačiau sužaidus 7 minutes CCC ekipa ne tik išlygino, bet ir persvėrė rezultatą (6:7). Lenkės savo pranašumą buvo padidinusios iki trijų taškų, tačiau Marinos Solopovos tritaškis atstatė lygybę (9:9). Paskutinėmis sekundėmis CCC klubo australės Belindos Snell pelnytas dvitaškis po dešimties minučių kovos leido pirmauti Lenkijos klubui (9:11).

Antrame kėlinyje komandos ir toliau daugiau dėmesio skyrė gynybai nei puolimui. Po Gretos Šniokaitės metimo vilnietės išlygino rezultatą (11:11), o puikaus Linos Pikčiutės perdavimo sulaukusi Sofija Aleksandravicius išvedė Lietuvos klubą į priekį (13:11), o CCC ekipa buvo priversta prašytis minutės pertraukėlės. Ketvirčio pabaigoje viešnios privertė klysti lietuves ir susigrąžino pranašumą (16:19). Po dvidešimties minučių kovos CCC pirmavo dviem taškais (19:21).

Trečio kėlinio pirmas penkias minutes „Kibirkštis-VIČI“ taškų nepelnė, varžovės į tai atsakė 11 taškų spurtu ir nutolo (19:32). Kėlinio pabaigoje po du taškus pridėjo M.Solopova ir M.Kvederavičiūtė bei skirtumas po pusvalandžio kovos siekė 10 taškų (23:33).

Ketvirtą kėlinį septynių taškų spurtu pradėjo viešnios iš Lenkijos (23:40) ir „Kibirkšties-VIČI“ komandos trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė priversta prašyti minutės pertraukėlės. Penkis taškus iš eilė pelnė Vilniaus klubo gynėja Hollie Mershon (30:40), tačiau likus trims minutėms CCC atstatė pusiausvyrą (30:45). Per likusį laiką Lietuvos komandai nepavyko sugrąžinti intrigos (39:54).

Rezultatyviausiai „Kibirkšties-VIČI“ komandoje žaidė Marina Solopova (3/9 tritaškiai) ir Hollie Mershon, kurios pelnė po 11 taškų. Greta Šniokaitė pelnė 7 taškus, Vita Kuktienė – 4 (2/7 dvitaškiai, 0/4 tritaškiai, 4 kld.), Mantė Kvederavičiūtė, Sofija Aleksandravicius (7 atk. kam.) ir Ieva Krastina po 2, o Lina Pikčiutė (9 atk. kam.) ir Rima Valentienė taškų nepelnė.

CCC komandoje Belinda Snell ir Valerija Musina pelnė po 12 taškų.

Komentarai:

Jurgita Štreimikytė-Virbickienė („Kibirkšties-VIČI“ vyr. trenerė)

Nežinau, kas nutiko komandai. Pirmame kėlinyje neturėjome nei agresyvios gynybos, nei agresyvaus puolimo. Dominavo pasyvumas, tik nežinau iš kur. Buvo neužtikrintumas, abejonės. Tačiau merginoms nėra dėl ko abejoti. Dauguma žaidžia pirmą sezoną Eurolygoje, todėl jokių abejonių neturi būti. Turiu išeiti į aikštę ir padaryti ką moku.

Aš įsivaizdavau, kad turėsiu 6-7 „mažas“ krepšininkes ir jomis galėsiu rotuoti. Tikėjausi, kad jos atiduos viską gynyboje, žinodamas, kad yra kas gali duoti pailsėti ir maksimaliai žais puolime. Tačiau viskas buvo priešingai.

Mes neturime nei vienos žaidėjos, kuri galėtų laimėti rungtynes. Dabar gal bus M. Solopova, kai ji atsigaus. Bet tai bus vienintelė žaidėja, kuri galės pelnyti 20-30 taškų. Manau, merginos savo potencialo išnaudoja tik 60 proc. Aš dažnai prašau žaisti protingą krepšinį, tačiau kuo dažniau prašau, tuo jis mums blogesnis gaunasi. Nėra žaidimo jautimo. Mane neramina, kad žaidėjų akys nedega. Tai labai neramina. Jeigu tu žaidi Eurolygoje ir tave akys nedega, tai viskas tampa labai sudėtinga. Mes treniruotėse dirbame sunkų darbą, o į rungtynes einame kaip į šventę. Tačiau jų akys nežiba. Iš kitos pusės, tai trenerio darbas toks. Jis turi dirbti taip, kad žaidėjos atskleistų save. Kol kas man tai nepavyksta.

Du pirmi mėnesiai buvo vienoki, o dabar viskas eina tik žemyn. Žinoma, kitos komandos prieš mus žaidžia stipriau, tačiau tai turi būti stimulas. Sunkiai dirbi ir turi laukti sunkių rungtynių.

Prieš rungtynes buvo akcentuota, kad turime žaisti agresyviai. Turime vienus žmones, kurie veržiasi, kitus – metimus. Reikalavome, kad tie žmonės veržtųsi ir eitų mesti baudas ar atmestų tritaškininkams. Žinojome, kad CCC klubo gynyba yra agresyvi ir tai yra palanki gynyba mesti baudos metimus.

Galima sakyti, jog tas trečias kėlinys mums yra tikra „duobė“. Jau antros rungtynės tokios pačios. Turėtume po pertraukos išeiti vienokios, o viskas būna atvirkščiai. Viskas yra psichologija. Įtampa joms turi ne trukdyti, o užauginti sparnus. Man trūksta, kad jeigu kas nesiseka, tai merginos tarpusavyje šnekėtųsi, o dabar jos pyksta viena ant kitos. Pavienių kaltų nėra. Mes visi kalti“.

Marina Solopova („Kibirkšties-VIČI“ žaidėja):

„Blogai... Toks rezultatas. Asmeniškai aš savo žaidimu esu nepatenkinta, su tokiu taiklumu aš net Lietuvos krepšinio lygoje negaliu žaisti. Noriu atsiprašyti visų žiūrovų, kurie atėjo mūsų palaikyti. Trečiame kėlinyje patekome į duobę ir čia jokio pateisinimo nėra. Antroje pusėje CCC klubas pabėgo ir reikėjo vytis, o vytis nėra lengva“.

Kituose C grupės mačuose trečiadienį lyderiu tapęs Prahos ZVVZ USK (Čekija) klubas svečiuose 87:49 (21:7, 20:15, 22:15, 24:12) sutriuškino Zagrebo „WBC Novi Zagreb“ (Kroatija) ekipą, o „Perfumerias Avenida“ krepšininkės namuose nelauktai lengvai - 68:48 (15:22, 18:8, 19:10, 16:8) nugalėjo Stambulo „Galatasaray“ (Turkija) komandą.

C grupės turnyro lentelė:


1.Prahos ZVVZ USK (Čekija)761505:41613
2.Stambulo „Galatasaray“ (Turkija)752499:39612
3.Salamankos „Perfumerias Avenida“ (Ispanija)743456:45511
4.Vidnojės „Sparta&K“ (Rusija)642367:35010
5.Pulkovicių CCC (Lenkija)725394:4159
6.Vilniaus „Kibirkštis-VIČI“725411:5059
7.Zagrebo „WBC Novi Zagreb“ (Kroatija)716412:5078

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)