Tarpušvenčiu Eurolyga ir „Canal+“ televizijos kanalas atliko Eurolygos vadovų apklausą. 24 pajėgiausių Europos klubų prezidentai ir generaliniai vadybininkai atsakė į 25 klausimus. Jie negalėjo atiduoti balso už savo paties klubą.

Antradienį buvo paskelbti pirmų nominacijų laureatai. Geriausios Eurolygos arenos rinkimuose lygių nebuvo „Žalgirio“ arenai. Kauno „Žalgirio“ namų arena surinko 62,5 proc. balsų. Net 15 Eurolygos klubų vadovų pripažino „Žalgirio“ areną pačia mėgstamiausia.

Po du balsus surinkusios Madrido „Real“ ir Belgrado „Partizan“ arenos pasidalijo antrą ir trečią pozicijas.

Renkant miestą, kurį mėgsta aplankyti išvykose rungtynėse žaidžiančios Eurolygos komandos, buvo paminėtas ir Kaunas. Šio balsavimo lyderė tapo Barselona, kurią pasirinko 45,8 proc. Eurolygos klubų vadovų.

Beveik visi balsavusieji sutarė dėl į Eurolygos finalo ketvertą pretenduojančių patekti pagrindinių favoritų. Madrido „Real“, Maskvos CSKA, Pirėjo „Olympiakos“ ir Stambulo „Fenerbahce Ulker“ komandos buvo įvardytos kaip šio sezono lyderės.

Be to, Eurolygos vadovams smagiausiai sekti „Real“ ekipos žaidimą (70,8 proc.). Ji pripažinta ir neparankiausia varžove su 37,5 proc. balsų. Tiesa, Madrido komandos strategas Pablo Laso geriausio trenerio rinkimuose turėjo pripažinti Željko Obradovičiaus autoritetą.

Eurolygos klubo vadovai taip pat išreiškė savo nuomonę ir apie individualių žaidėjų pasirodymus. Šių apklausų rezultatai bus paskelbti kitą savaitę.

Šaltinis
Temos
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)