Tai buvo ne tik 11-ta iš eilės „Real“ krepšininkų pergalė nacionaliniame čempionate, bet ir 23-ia iš tiek pat galimų apskritai šį sezoną:- dar 10 pergalių madridiečiai nuskynė Eurolygoje bei dvi – Ispanijos supertaurės turnyre. Tokiu būdu „Karališkasis“ klubas pakartojo visų laikų savo rekordą, kurį buvo pasiekęs 1960-1961 m. sezone.

Tiesa, mačas Valensijoje „Real“ kolektyvui nesiklostė paprastai: po dviejų kėlinių jis atsiliko 31:45, o po trijų – 55:63. Vis dėlto svečiams lemiamame ketvirtyje pavyko perlaužti susitikimo eigą ir ne tik pasivyti varžovus, bet ir persverti rezultatą savo naudai.

Likus žaisti 20 sek. ir „Real“ pirmaujant 80:75, ataką rezgė šeimininkai, o Rudy Fernandezas, visą mačą konfliktavęs su Romainu Sato, nusprendė jį pamokyti ir, ištaikęs progą, kada teisėjų dėmesys buvo kitur, iš nugaros spyrė jam per kojas bei pargriovė. Tada lyg niekur nieko nuėjo neva ginčytis su teisėjais dėl kamuolio, o kai R. Sato atskubėjo ir bakstelėjo jam koja atgal, R. Fernandezas krito it pakirstas kulkosvaidžio.

Tarp abiejų stovyklų žaidėjų iškart kilo šioks toks susistumdymas, tačiau arbitrai jokių veiksmų imtis nesiryžo ir kaltųjų nenustatė. Jei jie visą epizodą būtų matę gerai, R. Fernandezas galėjo būti nubaustas diskvalifikacine pražanga, o „Valencia Basket“ įgyti teisę mesti ne vieną baudos metimą...

Beje, R. Fernandezas buvo rezultatyviausias rungtynių žaidėjas. Jo sąskaitoje – 18 taškų (2/3 dvitaškiai, 3/6 tritaškiai, 5/5 baudos, 5 rez. perd., 7 išprovokuotos pražangos).

DELFI primena, kad „Real“ vyrai vėl bus Kauno „Žalgirio“ varžovai Eurolygos TOP-16 etape. Pirmojo rato dvikova vyks Madride, o antrojo – Kaune. Beje, tai abiem komandoms bus paskutinės rungtynės TOP-16 etape.

Įspūdinga „Real“ klubo pergalių serija:
Visų šio sezono „Real“ klubo pergalių chronologija
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (203)