Sutartyje numatyta bendradarbiauti rengiant trenerius, vystant vaikų ir jaunimo krepšinį. Bendradarbiavimas atveria plačias galimybes įvairaus lygmens Rusijos specialistams. Jie galės perimti Lietuvos patirtį ir susipažinti su pasaulio krepšinio naujovėmis.

„Mums didelė garbė bendradarbiauti su Rusijos krepšinio federacija, kuris turi gilias šios sporto šakos tradicijas. Su specialistais dalysimės praktinėmis trenerių ir teisėjų rengimo metodikomis, o Rusijos krepšiniui tai bus svarbus postūmis. Mūsų universitetas daugiau kaip 40 metų rengia krepšinio trenerius, nuolat atnaujiname programas, įdiegiame kitų šalių patirtį“, - sakė LSU kancleris dr. Mindaugas Balčiūnas.

Rusijos krepšinio vadovai tai pat nemažai tikisi iš bendradarbiavimo sutarties.

„Mes siekiame gerinti visų lygių trenerių parengimą, diegti naujausias metodikas. Pasirašėme sutartį su vienu geriausių Europos sporto universitetų. Žinome, kad jį baigė Vladas Garastas, Modestas Paulauskas ir kiti žinomi krepšininkai. Neabejoju, kad Lietuvos sporto universitete mūsų specialistai, ypatingai vaikų ir jaunimo treneriai, įgis naujausių žinių“, - teigė Julija Anikejeva.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)