Nors oficialiai dar nepatvirtinta, net keli ESPN ir „Yahoo! Sports“ šaltiniai praneša, kad „Raptors“ palieka puolėjai Rudy Gay (vid. 19,4 tšk.) ir Quincy Acy (2,7 tšk.) bei „centras“ Aaronas Gray (1,3 tšk.).

Tuo metu „Kings“ ekipa atsisveikina su įžaidėju Greivisu Vasquezu (vid. 9,8 tšk. ir 5,3 rez. perd.), puolėjais Johnu Salmonsu (vid. 5,8 tšk.) ir Patricku Pattersonu (vid. 6,9 tšk) bei aukštaūgiu Chucku Hayesu (vid. 2,1 tšk.), kurie netrukus atsidurs Toronte.

R. Gay, Q, Acy ir A. Gray jau nebebuvo registruoti sekmadienio „Raptors“ rungtynėms su Los Andželo „Lakers“.

„Sekmadienį žaisime be trijų vyrukų. Tačiau kol mainai nepatvirtinti oficialiai, aš nieko nekomentuosiu. Nemanau, kad komandai yra gerai prarasti NBA žvaigždę, bet nelieka nieko kito, kaip tik su tuo susitaikyti ir gyventi toliau. Tai yra biznis ir tokia jau yra NBA lyga“, – tarstelėjo „Raptors“  treneris Dwane Casey, kurio auklėtiniai pralaimėjo jau penkis mačus iš eilės.

Jonas Valančiūnas, kurio vaidmuo „Raptors“ puolime po šių mainų veikiausiai gerokai išaugs, savo  „Twitter“ paskyroje taip pat kol kas nieko tuo klausimu nekomentavo. Jis tik pasidžiaugė, kad sekmadienį žais prieš vieną geriausių visų laikų NBA komandų ir pasveikino į aikštelę po traumos grįžusį Kobę Bryantą.

Beje, būtent lietuvis, laimėjęs ginčo kamuolį prieš Pau Gasolį, pelnė pirmuosius šios dvikovos taškus:

O pačioje pirmo kėlinio pabaigoje J. Valančiūnas atliko rezultatyvų perdavimą Terrence'ui Rossui, kuris pataikė iš aikštės vidurio:

R. Gay šį sezoną per 18 rungtynių vidutiniškai rinko po 19,4 taško, 7.4 atkovotus kamuolius ir 2,2 rezultatyvius perdavimus.

„Kings“ komanda jį planuoja naudoti sunkiojo krašto pozicijoje. Naujojoje ekipoje R. Gay turėtų debiutuoti jau šį trečiadienį, gruodžio 11 d., mače su Jutos „Jazz“ krepšininkais.

Sakramente, į kuri išskris pirmadienį, jis nebus vienintelė žvaigždė – „Kings“ lyderiu jau ne pirmą sezoną yra „centras“ DeMarcusas Cousinsas, renkantis po 22 taškus ir sugriebiantis po 9,9 atšokusius kamuolius.

Beje, išmainę R. Gay, „Raptors“ stipriai pagerino savo finansinę padėtį.

Buvęs „Raptors“ didysis trejetas: Rudy Gay (22), Jonas Valančiūnas ir DeMaras DeRozanas

R. Gay – didžiausias savanaudis NBA istorijoje?

„Raptors“ klube mažiausiai dvigubai daugiau už bet kurį kitą žaidėją uždirbdavęs (beveik 18 mln. JAV dolerių per metus) puolėjas R. Gay norėjo savo statusą patvirtinti ir NBA aikštelėse. Tačiau šį sezoną jam tai labai sunkiai sekėsi – per 18 rungtynių R. Gay tik vienintelį kartą atakavo krepšį 50 proc. taiklumu, o bendras jo pataikymas siekė tik 38,8 proc. Palyginti, J. Valančiūno bendras taiklumas iš žaidimo yra 48 procentai.

Tačiau dvikovoje su Hjustono „Rockets“ (104:110 po dviejų pratęsimų) R. Gay „pranoko“ ne tik save, bet ir visus kitus saiko nejaučiančius NBA metikus: nors į krepšį metė net 37 kartus (8/29 dvitaškiai, 3/8 tritaškiai), jis mačą pabaigė surinkęs tik 29 taškus.

Tai – pirmas kartas NBA istorijoje, kai tiek kartų kamuolį link krepšio paleidęs krepšininkas nesugebėjo sukrapštyti bent 30 taškų.

Iki šiol bent 37 metimus per mačą atlikę yra tik 72 NBA žaidėjai. R. Gay – pirmasis, tai daręs taip netaikliai.

„Varžovai buvo pernelyg susispaudę savo baudos aikštelėje, todėl teko atakuoti iš toliau. O atlikti perdavimą komandos draugams ne visada turėjau progą, nes arba jų laisvų nebūdavo, arba laikas atakai eidavo į pabaigą ir reikėdavo imtis iniciatyvos“, – taip tokią savo šūvių papliūpą žurnalistams tada argumentavo R. Gay.

Iki šiol bent 37 metimus per mačą atlikę yra tik 72 NBA žaidėjai. R. Gay'us – pirmasis, tai daręs taip netaikliai.
„Raptors“ žaidėjų algos:
Toronto „Raptors“ krepšininkų atlyginimai

J. Valančiūnas šiais metais pretenduoja žaisti NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse, kurios vyks vasario 16 dieną Naujajame Orleane. Jaunasis uteniškis taptų vos antru Lietuvos krepšininku, kuriam pavyktų sudalyvauti šiame renginyje. Žydrūnas Ilgauskas buvo išrinktas į Rytų komandą 2003 ir 2005 metais. Šį sezoną NBA sukūrė nesudėtingą, socialiniais tinklais paremtą, balsavimo sistemą.

Už Joną galima balsuoti trimis būdais:

1. Socialiniame tinkle „Facebook“: paliekant komentarą NBA puslapyje arba „Raptors“ komandos puslapyje . Komentare pakanka įrašyti „Jonas Valanciunas #NBABallot #VoteJV“. Balsuoti „Facebook“ galima kasdien.

2. Socialiniame tinkle „Twitter“: rašant žinutę būtinai parašyti „Jonas Valanciunas #NBABallot #VoteJV“. Persiųstos žinutės ir mėgstamos žinutės nesiskaičiuoja. Balsuoti „Twitter“ tinkle galima kasdien.

3. „Instagram“ puslapyje: siunčiant sukurtą nuotrauką ir komentare būtinai parašant „Jonas Valanciunas #NBABallot #VoteJV“. Komentarai po draugų nuotraukomis nesiskaito – tai turi būti Jūsų išsiųsta nuotrauka. Balsuoti „Instagram“ puslapyje galima kasdien.

4. Oficialiame interneto puslapyje. Čia balsuoti taip pat galima kasdien.

Tarpiniai balsavimo rezultatai bus skelbiami gruodžio 12, 26 ir sausio 2 bei 13 dienomis. Balsavimas vyks iki sausio 20 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)