Tarp citatų galima rasti žinomų krepšininkų ir trenerių minčių – nuo Stepono Butauto iki Michaelio Jordano įkvepiančių pasisakymų.

Žinoma, yra ir legendinio krepšininko A. Sabonio šmaikšti mintis.

„Kai manęs klausia, kokie darbai be krepšinio man dar patinka ir kokie ne, tiesiai šviesiai sakau: visi, išskyrus... melžti karvę“. Tokia A. Sabonio mintis puikuojasi parodoje.

„Čia turbūt kaime, kur mano močiutė amžiną atilsį, liepė melžti karvę, o man nepatiko. Čia matyt sakiau per aukso karštinę kaime, nes tada buvo daug žurnalistų ir kaime gyvenome“, - su šypsena savo žodžius prisimena A. Sabonis.

Tikimasi, kad įkvepiantys žodžiai padės jaunimui tobulėti.

„Niekada nesvarstydavau, kokios būtų pasekmės nepataikius svarbaus metimo. Kai galvoji apie pasekmes, visuomet galvoji apie negatyvius dalykus“, - tokia M. Jordano citata panaudota parodoje.

„Daug yra gerų citatų. Daug yra atspėjimo, sakysime. Manau, jaunimui tai turėtų padėti – gal kitaip pažiūrės į sportą, į savo ateitį“, - teigė A. Sabonis.

Projektą kartu su A. Saboniu atidariusi D. Grybauskaitė, krepšinio mokyklos auklėtiniams priminė, kad ji apie dešimtmetį aktyviai žaidė krepšinį. Prezidentė pabandė įmesti kamuolį iš po krepšio – penktasis bandymas buvo sėkmingas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)