Rungtynės vyko permainingai – iš pradžių į priekį šoktelėjo VU - 9:3, vėliau MRU persvėrė rezultatą – 26:20.

Visgi aikštės šeimininkai prieš didžiąją pertrauką atstatė pusiausvyrą savo naudai – 43:40 ir nuo to laiko iki pat rungtynių pabaigos 2-7 taškais buvo priekyje bei pergalės iš rankų jau nebepaleido.

MRU komandos nuo pralaimėjimo neišgelbėjo ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėjai Gediminas Orelikas, pelnęs 19 taškų (11 atk. akm.) ir Paulius Dambrauskas, surinkęs 8 taškus. MRU gretose rezultatyviausias buvo Antanas Udra, pelnęs 23 taškus, Osvaldas Olisevičius surinko 15 taškų.

VU komandą į pergalę vedė Karolis Brusokas, pelnęs 19 taškų ir atkovojęs 18 kamuolių, taip pat 19 taškų surinko ir Gabrielius Ramonas (8 atk. kam.), 18 – Laurynas Jacevičius (8 atk. kam.), 10 – Kostas Jonuška.

„Labai džiaugiuosi šia pergale ir didžiuojuosi savo vaikinais. Tai buvo pavyzdinės rungtynės. Kai dėl pergalės atiduodi visą savo širdį, tada net nublanksta varžovų meistriškumas ir profesionalumas. Didžiąją rungtynių dalį kovėmės septyniese ir atsilaikėme. Tai labai džiugi diena. Tikiu, kad ši pergalė įkvėps vyrus demonstruoti gražesnį krepšinį ir į savo sąskaitą įsirašyti daugiau pergalių. Šį sezoną mums dažnai iki pergalės pritrūkdavo vos vieno ar kelių metimų, o šįkart jau nepriekaištingai kovėmės nuo pirmos iki paskutinės dvikovos sekundės“, - džiūgavo VU treneris Rimantas Kaminskas.

MRU komandos vadovas ir vienas iš trenerių Vytautas Poteliūnas dar prieš šią dvikovą savo komandos žaidėjus įspėjo, kad VU komanda – itin pavojinga ir su ja juokauti neverta.

„Žaidėjai neįsiklausė į mano žodžius. Manė, kad viskas bus gerai – laimės ir aštuntas iš eilės rungtynes. Na štai ir matome rezultatą – buvome nubausti. VU ne tik įsikabino į mūsų atlapus, bet ir nuplėšė nuo mūsų kalnierius. Tai skaudus pralaimėjimas, kuris turėtų supurtyti ir priversti susimąstyti. Panaši situacija buvo ir pernai: pirmąjį pralaimėjimą patyrėme būtent nuo VU krepšininkų. Galbūt šis sukrėtimas ir reikalingas, kad žaidėjai suprastų: su visais žaidėjais reikia kautis vienodai nusiteikus nuo pirmos iki paskutinės susitikimo minutės. Toks jau sportas: vieną dieną gali įveikti lyderius, o kitą dieną pralaimėti nuo turnyrinės lentelės apačioje esančios ekipos. Tikrai galiu pagirti VU komandą – jie tikri šaunuoliai. Užkūrė mums tikrą pirtį. Tačiau daugiau panašių situacijų nebesinorėtų, privalu padaryti išvadas“, - aiškino V. Poteliūnas.

Nepaisant šio pralaimėjimo, MRU ekipa su 15 taškų (7 pergalės, 1 pralaimėjimas) išliko vienvalde čempionato lydere. VU (2 pergalės, 6 pralaimėjimai) LSKL turnyrinėje lentelėje žengia priešpaskutinė, aštunta.

Klaipėdiečiai paskutinę sekundę nuskandino LSU

Klaipėdos universiteto (KU) krepšininkai savo žiūrovų akivaizdoje po įtemptos ir dramatiškos kovos rezultatu 89:87 (20:22, 21:26, 21:19, 27:20) palaužė vienus iš Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) lyderių – Lietuvos sporto universiteto (LSU) atstovus.

Rungtynės vyko permainingai – 2-5 taškais pirmavo tai viena, tai kita ekipa, tačiau dažniau priekyje buvo kauniečiai.

Visgi rungtynių pabaigoje aikštės šeimininkai išsiveržė į priekį – 87:84. Netrukus, iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus 5 sekundėms, klaipėdiečius, mesdamas tolimą metimą, privertė prasižengti LSU žaidėjas Arūnas Sakalauskas. Jis šaltakraujiškai sumetė visus tris metimus ir išlygino rezultatą – 87:87.

Ryčio Vaišvilos auklėtiniams pakako ir 5 sekundžių suregzti rezultatyvią ataką – po Haroldo Venskaus rezultatyvaus perdavimo pergalingus taškus pelnė Donatas Norkus.

KU gretose išsiskyrė Viktoras Chodosovskis, pelnęs 22 taškus, Evaldas Šaulys prie pergalės pridėjo 16 taškų (7 atk. kam.), Valentas Tarolis – 15, Laurynas Liučinskas – 11.

LSU komandoje rezultatyviausiai žaidė Taurantas Tamošiūnas, pelnęs 23 taškus, Karolis Babkauskas surinko 17, Arūnas Sakalauskas – 15, Šarūnas Beniušis – 11 (14 atk. kam., 6 rez. perd.).

„Varžybų pabaigoje suklydome ir varžovai tuo pasinaudojo bei išplėšė pergalę. Toks jau tas sportas – nieko nepadarysi. Negalėjome rungtyniauti pagrindinės sudėties, kadangi rytoj laukia LKL rungtynės. Galėjome iškovoti pergalę, tačiau šįkart sėkmė šypsojosi šeimininkams“, - iškart po rungtynių kalbėjo LSU treneris Edas Nickus.

KU treneris Rytis Vaišvila po rungtynių, kiek atsidusęs, sakė: „Atsibodo tos įtemptos rungtynių pabaigos. Gerai, kad šįkart pabaiga buvo laiminga. Dar prieš rungtynes savo komandos žaidėjams kartojau, kad LSU – tritaškininkų komanda ir būtina apsiginti nuo jų tolimų metimų. Pirmoje rungtynių pusėje tai padaryti nepavyko – leidome varžovams įmesti devynis tritaškius. Antroje rungtynių dalyje galbūt šiek tiek geriau gynėmės, gal ir varžovai kiek pavargo, nes žaidė tik septyniese, ir mes persvėrėme rezultatą savo naudai. Tai maloni pergalė“, - pabrėžė Klaipėdos ekipos treneris.

LSU (6 pergalės, 2 pralaimėjimai) LSKL turnyrinėje lentelėje išliko antra, KU (5 pergalės, 3 pralaimėjimai) – penkta.

ŠU be gailesčio sutriuškino KTU

Šiaulių universiteto (ŠU) krepšininkai namuose akivaizdžiai – net 47 taškų skirtumu – 113:66 (36:16, 27:12, 35:12, 15:26) sutriuškino Kauno technologijos universiteto (KTU) ekipą.

Šiauliečiai rungtynes pradėjo galingu spurtu – 28:8, o po trijų kėlinių pirmavo net 58 taškų skirtumu - 98:40. Paskutinį kėlinį šiauliečiai varžovams jau leido pelnyti šiek tiek daugiau taškų, tačiau tai nuo sutriuškinimo neišgelbėjo.

ŠU ekipą į pergalę vedė be klaidų rungtyniavęs ir šimtaprocentiniu taiklumu pasižymėjęs Arvydas Gydra. Jis per 17 minučių pelnė 26 taškus (3/3 dvit., 6/6 trit., 2/2 baudos, 4 atk. kam., 1 rez. perd.) ir surinko 33 naudingumo balus. Dar prie šiauliečių pergalės svariai prisidėjo 18 taškų surinkęs Ignas Vaitkus (6/6 trit.), 14 taškų pridėjęs Irmantas Lianzbergas (7 atk. kam.) ir 11 taškų pelnęs Modestas Kumpys.

KTU komandoje dviženklę taškų sumą surinko tik du krepšininkai: Gintautas Kybartas (17 tšk., 11 atk. kam.) ir Mantvydas Stašelis (12).

ŠU komanda tritaškius metė net 62 proc. taiklumu – iš 39 tolimų metimų tikslą pasiekė 24.

„Nesistengėme specialiai sutriuškinti varžovų, tiesiog taip pavyko natūraliai – visi kas metė, tie pataikė. Šįkart taip jau susiklostė. Savo komandos žaidėjams sakiau, kad negalime atsipalaiduoti, kadangi būtent per atsipalaidavimą dažnai yra patiriamos traumos. Rungtynių pabaigoje išleidau mažiau aikštėje pasireiškiančius žaidėjus, leidau pažaisti visiems, tad paskutinį kėlinį KTU ir pelnė daugiau taškų“, - situaciją komentavo ŠU treneris Vaidas Pauliukėnas.

ŠU (5 pergalės, 3 pralaimėjimai) LSKL turnyrinėje lentelėje žengia ketvirta, KTU (1 pergalė, 7 pralaimėjimai) – paskutinė, devinta.

VGTU neatsilaikė prieš VDU

Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) krepšininkai savo žiūrovų akivaizdoje 27 taškų skirtumu – 92:119 (29:28, 24:24, 21:34, 18:33) nusileido Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) ekipai.

Vilniečiai daugkartiniams LSKL čempionams, pernykščiams bronzos medalių laimėtojams iki 24 rungtynių minutės priešinosi taškas į tašką, tačiau vėliau, trečiojo kėlinio pabaigoje, VDU atitrūko dviženkle persvara – 86:74 ir jau diktavo žaidimo sąlygas.

VDU komandą į pergalę vedė Tauras Jogėla, pelnęs 30 taškų (12/15 dvit. 21/2 trit., 11 atk. kam., 2 rez. perd., 5 klaidos, 38 naudingumo balai). Po 22 taškus pridėjo Rytis Juknevičius ir Justas Tamulis, 12 – Donatas Tarolis, 10 – Lukas Lekavičius.

Iš VGTU komandos išsiskyrė 35 taškus pelnęs Evaldas Rastenis, 15 pridėjo Lukas Augustinas, 12 – Tautvydas Žioba.

VDU akivaizdžiai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių (38:20).

„VGTU pirmus du kėlinius žaidė išties gerai, pataikė sudėtingus metimus tiesiog per iškeltas rankas, o vėliau jų jėgos išseko ir mes perėmėme iniciatyvą į savo rankas. Nors kita vertus, reikėjo kietesnio fizinio kontakto nuo rungtynių pradžios ir VGTU būtų palūžę kur kas greičiau. Pirmus du kėlinius žaidėme per švelniai - kaip mergaitės. Norėtųsi, kad anksčiau susikrautume pranašumą ir tiek man, tiek žaidėjams būtų ramiau. Gal jie žaidė dėl žiūrovų, kad ilgiau būtų intriga“, - neslėpdamas šypsenos kalbėjo VDU treneris Arūnas Juknevičius.

Turnyro lentelė:

1.MRU87115
2.LSU86214
3.VDU86214
4.ŠU85313
5.KU85313
6.LEU82610
7.VGTU82610
8.VU82610
9.KTU8179

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją