Pasitikėjimas savo jėgomis – begalinis

Penkias nesėkmes iš eilės Eurolygoje patyrę vilniečiai privalo apversti tendencijas aukštyn kojomis, jei po Naujųjų metų nori sezoną tęsti ne Europos taurės varžybose, o prestižinės Senojo žemyno lygos TOP-16 etape.

Jeigu Lietuvos vicečempionai netiki stebuklais, jiems derėtų per likusius keturis mačus laimėti bent trissyk. „Lietuvos ryto“ dar teks svečiuotis pas Vitorijos „Caja Laboral“ (Ispanija) ir Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis) ekipas, todėl minimali D. Bauermanno užduotis turėtų būti pergalės abiejose likusiose namų rungtynėse – prieš „Lokomotiv-Kuban“ ir Belgrado „Crvena Zvezda“ (Serbija).

Tuo, kad pirmasis iš keturių barjerų bus įveiktas, Vilniaus klubo vairininkas nė neabejoja.

„Turime nepamiršti dviejų dalykų: rungtynių svarbos ir fakto, jog šią komandą jau esame įveikę. Esu tikras, kad šių faktorių kombinacija leis mums laimėti. Žinoma, bus nelengva, bet labai pasitikiu mūsų jėgomis“, – tvirtino D. Bauermannas, priminęs ir tai, jog tris iš penkių savo pergalių „Lokomotiv-Kuban“ ekipa pasiekė ne didesniu nei 3 taškų skirtumu.

Jaučiasi stipresni nei anksčiau

Iš kur tokia vokiečio drąsa?

„Lietuvos rytas“ spalį varžovus iš Krasnodaro nugalėjo jų pačių arenoje 66:51. Tiesa, tai buvo VTB Vieningosios lygos dvikova, o Eurolygoje jau po kelių dienų Mantas Kalnietis, Simas Jasaitis ir kompanija atsiteisė su svečiais iš Vilniaus rezultatu 68:53. Po šios akistatos D. Bauermanno ekipa įpuolė į duobę, iš kurios vis dar tenka kapanotis.

„Prieš kelias savaites mes žaidėme prasčiau. Kai grįžome iš Krasnodaro, buvome psichologiškai pervargę, iššaudę savo emocinį užtaisą. Sužaidėme dvejas labai prastas rungtynes su Kazanės „Uniks“ ir Vitorijos „Laboral Kutxa“ klubais, bet nuo to laiko kilome į viršų. Manau, dabar žaidžiame geriau, be to, šįkart rungtyniausime namuose“, – paaiškino treneris.

Kiek kitokios nuomonės laikosi vienas ekipos lyderių Renaldas Seibutis, pripažįstantis, jog rungtynių vertė VTB Vieningoje lygoje ir Eurolygoje nėra vienoda.

„Tai buvo visai kitokios varžybos, gal oponentai joms buvo kitaip nusiteikę“, – pergalės prieš „Lokomotiv-Kuban“ nesureikšmino puolėjas.

Padėkojo už suteiktą poilsį

Ar nusileidęs dar kartą „Lietuvos rytas“ jau sudėtų ginklus Eurolygoje? D. Bauermannas teigė apie tokį scenarijų nemąstęs.

„Nenoriu nė galvoti apie situaciją mums pralaimėjus, todėl net nežinau, ar tokiu atveju dar turėsime kokių nors šansų. Esu visiškai tikras, kad mes laimėsime, ir mūsų viltis išliks gyva“, – pareiškė specialistas.

Tuo tarpu R. Seibutis – atsargesnis, bet irgi pabrėžia, jog ketvirtadienį jo komandos draugai privalės nuo pirmų mačo sekundžių galvoti tik apie pergalę.

„Nebėra kur trauktis. Turime būti nusiteikę rimtai kovai, nes „Lokomotiv-Kuban“ jau pademonstravo, kad yra aukščiausio lygio komanda, gerai žaidžianti ir namuose, ir išvykose. Šios rungtynės parodys, kokie mūsų charakteriai ir kaip stipriai mes norime eiti tolyn. Turėsime nuo pat pradžių parodyti, kad išėjome į aikštę laimėti“, – kalbėjo krepšininkas.

Beje, jis pats prieš itin svarbią dvikovą su Rusijos atstovais gavo daugiau nei įprasta poilsio. Kol komanda keliavo į Sibirą žaisti VTB Vieningosios lygos rungtynių su Krasnojarsko „Jenisej“ (83:77), R. Seibutis su puolėju Dariumi Songaila grįžo į Vilnių, kadangi D. Bauermannas leido jiems pailsėti.

„Labai džiaugiamės, kad gavome tas kelias laisvas dienas. Atokvėpio labai reikėjo“, – neslėpė žaidėjas.

Savo ruožtu, „Lokomotiv-Kuban“ ekipa Vilniuje veikiausiai versis be nugaros skausmus pajutusio gynėjo Sergejaus Bykovo.

Mačas tarp Lietuvos ir Rusijos komandų prasidės ketvirtadienį, 19.15 val. Į „Siemens areną“ jos šeimininkai sugrįš po trijų savaičių pertraukos ir penkerių rungtynių išvykose serijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)