L. Jameso vedamas Majamio „Heat“ klubas praėjusią savaitę iškovojo tris pergales iš tiek pat galimų, o puolėjas pirmavo lygoje pagal pelnomus taškus (34). Taip pat amerikietis buvo penktas pagal taiklumą „iš žaidimo“ (70,2 proc.). Krepšininkas iš trijų taškų zonos krepšį atakavo net 62,5 proc. tikslumu, o baudų metimus realizavo 81 proc. taiklumu. Amerikietis per susitikimą vidutiniškai sugriebdavo 4,3 kamuolio ir atlikdavo 4,3 rezultatyvaus perdavimo.

Sėkmingiausiai L. Jamesas rungtyniavo prieš Dalaso „Mavericks“ komandą, kuomet surinko 39 taškus (14/18 metimų), po krepšiais atkovojo 6 atšokusius kamuolius bei atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Būtent po šių rungtynių žurnalistai paklausė L. Jameso, kas būtų, jei jis per rungtynes atliktų 37-is metimus (turėdami galvoje Toronto „Raptors“ lyderį Rudy Gay'ų, kuris tiek kartų į krepšį metė mače su Hjustono „Rockets“ klubu, o pataikė tik 11 iš jų ir surinko viso labo 29 taškus).

„Jei per rungtynes į krepšį mesčiau 37-is kartus, pelnyčiau 60 arba 70 taškų. Lengvai! Juk pelnau 40 taškų atlikęs vos 18 metimų. Nebepamenu, kada paskutinį kartą esu metęs 30 kartų. Mūsų komanda – ne tokia, o mano žaidimas irgi paremtas ne tuo. Man nerūpi asmeninė statistika, žaidžiu taip, kad komandai būtų geriau“, – tikino L. Jamesas.

Los Andželo „Clippers“ ekipa su B. Griffinu taip pat šventė visas tris pergales, o puolėjas buvo trečias konferencijoje pagal renkamus taškus (25,7) bei devintas pagal atkovojamus kamuolius (11,3). Taip pat aukštaūgis vidutiniškai atlikdavo 4,7 rezultatyvaus perdavimo ir perimdavo po kamuolį per susitikimą.

Visuose mačuose B. Griffinas atliko dvigubus dublius, o geriausiai žaidė prieš Oklahomos „Thunder“, kuomet buvo arti trigubo dublio – 22 taškai, 12 atkovotų kamuolių ir 7 rezultatyvūs perdavimai.

Kiti krepšininkai, pretendavę į savaitės naudingiausio žaidėjo apdovanojimą:

Jeffas Teague'as (Atlantos „Hawks“), Luolas Dengas (Čikagos „Bulls“), Ty Lawsonas (Denverio „Nuggets“), Klay Thompsonas (Oklando „Warriors“), Jeremy Linas (Hiustono „Rockets“), Kevinas Love‘as (Minesotos „Timberwolves“), Kevinas Durantas ir Russellas Westbrook as (Oklahomos „Thunder“), Arronas Afflalo (Orlando „Magic“), LaMarcusas Aldridge'as (Portlando „Trail Blazers“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)