Su krepšininku pasikalbėjome apie komandos startą, asmeninius pasiekimus, komandos draugus ir mėgstamiausius krepšinio elementus.

- Ar tikėjaisi, kad būsi pripažintas naudingiausiu savaitės žaidėju? Ką tau reiškia šis pripažinimas?

- Savaitgalį sužaidžiau neblogai, tad tikrai nebuvo labai netikėta. Kaip ir visiems kitiems krepšininkams, man yra malonu sulaukti pripažinimo. Tai bus stimulas nesustoti, toliau sunkiai dirbti ir rungtynėse atiduoti visas jėgas.

- NKL sezoną pradėjai įspūdingai: po dešimties turų esi naudingiausias lygos krepšininkas. Ar neliūdna, kad vasarą nepavyko prasimušti į pagrindinę „Žalgirio“ komandą?

- Neliūdna. Nemanau, kad man pačiam būtų naudinga išeiti į aikštę tik epizodiškai, o galbūt išvis neišeiti.
Ir taip viso sezono metu. Daugiausia patirties įgaunu žaisdamas, todėl džiaugiuosi būdamas dublerių
komandoje. Bet ateityje tikiuosi būti pagrindinio „Žalgirio“ dalimi.

- Šį sezoną „Žalgirio“ pagrindinė komanda buksuoja. Kaip vertini jų žaidimą Eurolygoje?

- Sezono pradžia jiems buvo sunki, trūko kelių pagrindinių žaidėjų, kurie buvo rinktinėje. Vėliau pasikeitė treneris. „Žalgiris“ tikrai nerodo tokio žaidimo, kokį galėtų rodyti, bet, manau, įsivažiuos.

- O ar įsivažiuos dubleriai? Kol kas rikiuojatės 11-oje NKL turnyro lentelės vietoje...

- Esame jauna komanda, trūksta patirties. Nemažai rungtynių pralaimėjome kelių taškų skirtumu, nes mačo pabaigoje priešininkai sužaidžia protingiau, o mes kartais perskubame.

- Tu esi naudingiausias lygoje. Donatas Tarolis – antras. Rezultatyviausias – Justas Tamulis. Susidaro įspūdis, jog „Žalgiris-2“ yra trijų žaidėjų komanda. Netrūksta kitų komandos draugų pagalbos?

- Galbūt žiūrint į statistiką taip atrodo, tačiau tikrai nesame trijų žmonių komanda. Sezono pradžioje šiek tiek trūkdavo kitų žaidėjų indėlio, tačiau kuo toliau, tuo labiau įsižaidžia mūsų naujokai.

- Daugelis NBA žaidėjų prieš rungtynes turi tam tikrą ritualą. Ar tu tokį turi?

- Tikrai neturiu. Tiesiog stengiuosi gerai pailsėti, pavalgyti ir pasiruošti rungtynėms.

- Ką tau aikštėje daryti maloniau: pelnyti taškus ar atlikti rezultatyvų perdavimą?

- Mėgstu daryti ir tą, ir aną, bet mano stiprioji pusė, manau, yra taškų rinkimas. Mėgstu atakuoti, pats baigti atakas, bet jeigu randu laisvą komandos draugą, visad atiduotu jam perdavimą.

- Tavo komandos draugas D. Tarolis pasižymi gražiais dėjimais. Ar galime tikėtis, kad ir L. Lekavičius pradžiugins komandos fanus tokiu krepšinio elementu?

- Kartą studentų krepšinio lygos rungtynėse esu įdėjęs į krepšį. Tačiau daugiau progų nepasitaikė. Galiu tik pažadėti, kad tai buvo ne paskutinis mano dėjimas.

- Šį interviu darome vieno iš socialinio tinklo pagalba. Ar mėgsti naudotis socialiniais tinklais ir ką juose veiki?

- Kas šiais laikais nemėgsta jais naudotis? (juokiasi). Socialiniuose tinkluose bendrauju su draugais, mylimąją. Įdomu, ką jie veikia, kokias naujas nuotraukas talpina.

- Kaip manai, kuris „Žalgirio“ dublerių komandos žaidėjas labiausiai įsijautęs į socialinius tinklus?

- Turbūt nėra tokio žaidėjo, kuris nesinaudotų socialiniais tinklais. Visi tai daro, tačiau Justas Klimavičius be to negalėtų gyventi (juokiasi).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)