Kaip pagrindinę priežastį, kodėl J. Valančiūno beveik neleidžia į aikštelę ketvirtame kėlinyje, jis įvardijo tai, kad lietuvis nesugeba pasikeisti ginamaisiais su komandos draugais.

„Kai tiek daug komandų naudoja mažus penketus, „centras“ turi sugebėti perimti kito varžovo globą. Tai – kitas žingsnis, kurio laukiame iš Jono jo tobulėjimo procese. Kai jis galės gintis prieš Dwyane'ą Wade'ą, LeBroną Jamesą ar kitus vyrukus, tada tikrai bus aikštėje“, – tikino D. Casey.

„Mane kaltina dėl to, kad neanalizuoju varžovų žaidimo ar panašiai, bet taip tikrai nėra. Daugybę kartų keičiame savo penketą dėl varžovų sudėties. Be to, reikia atsižvelgti ir į tai, ar kitą dieną mūsų vėl laukia rungtynės, nes žaidėjai turi išsaugoti šviežias kojas“, – pridūrė jis.

Primename, kad J. Valančiūnas per dvikovas su Majamio „Heat“ (95:104) ir Šarlotės „Bobcats“ (90:92) buvo vienas naudingiausių „Raptors“ žaidėjų – atitinkamai 18 taškų ir 9 atkovoti kamuoliai bei 12 taškų ir 10 sugriebtų kamuolių. Tačiau mačo prieš „Heat“ ekipą ketvirtame kėlinyje lietuvis žaidė tik kiek daugiau nei 3 min. (kai rezultatas jau buvo aiškus), o su „Bobcats“ – apskritai nebepakilo nuo suolo.

NBA ekspertai ypač šaiposi iš D. Casey sprendimo rungtynėse su „Bobcats“ nebauduoti varžovų, nors iki susitikimo pabaigos buvo likusios žaisti tik 26 sekundės, o rezultatas buvo ne jo auklėtinių naudai (90:92). Viskas baigėsi tuo, kad „Bobcats“ atsikovojo kamuolį po savo netaiklaus metimo ir „Raptors“ net negavo šanso išsigelbėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)