Šį sezoną Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) žaidėjas renka po 12 taškų ir atiduoda po 4 rezultatyvius perdavimus, BBL čempionate jo statistika kiek geresnė – 14,4 taško ir 4,4 rezultatyvaus perdavimo. Pats A.Bennettas teigia, jog pirmoji pažintis su Europos krepšiniu prasidėjo keistu incidentu Suomijoje.

„Pirmasis įspūdis – atrodė, jog gali grumtis su amerikiečiais ir už tai nebūti nubaustas pražanga. Rungtynių Suomijoje metu perėmiau kamuolį ir skubėjau į greitą puolimą, vienas iš varžovų griebė man už čiurnos ir nutempė žemyn. Aš kritau ant parketo ir žvilgtelėjau į arbitrą, jis stovėjo lyg nieko nebūtų buvę“, – interviu „Lietkabelio“ svetainei pasakojo krepšininkas.

Iki pasirašydamas sutartį su Panevėžio klubu A.Bennettas buvo tikru krepšinio piligrimu – žaidėjo karjera driekėsi nuo mažesnių krepšinio lygų JAV, stotelių Suomijoje ir Kanadoje ar egzotiškosios Meksikos. Visgi krepšininką grįžti į Europą pastūmėjo noras žaisti aukštame lygyje.

„Mano tikslas tuomet buvo pakliūti į NBA vasaros lygos stovyklą. Nepavykus, nusprendžiau grįžti į Europos krepšinį, kuris savo lygiu yra trečias pasaulyje – po NBA ir NBDL, - krepšinio jėgų pasiskirstymą pasaulyje vertino krepšininkas. - Atsirado galimybė žaisti „Lietkabelyje“ ir ja pasinaudojau“.

Prisijungęs prieš „Lietkabelio“ klubo ir tapęs vienu jo lyderiu, amerikietis džiaugiasi patekęs į ekipą, kurioje gali mėgautis krepšiniu ir jaustis vieningo kolektyvo dalimi.

„Man patinka „Lietkabelio“ komanda. Mes dar nesame ten, kur būsime, bet aš mėgstu komandą dėl paprasto fakto – esame vieningi ir puikiai sugyvename. Tokie dalykai paverčia tavo darbą lengvesniu, ypač, kai tu nesi vietinis, o atvykęs iš JAV“.

A. Bennettas taip pat papasakojo apie savo tėvą, buvusį sportininką, darbą su garsiu JAV treneriu bei bičiulystę su kitu „Lietkabelio“ amerikiečiu Parrishu Brownu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)