Neramu ne dėl varžovų, o dėl savo komandos

Išmušti iš ritmo ir netekę pasitikėjimo savo jėgomis – tokią komandos būseną konstatavo ne vienas „Lietuvos ryto“ žaidėjas.

Savaitgalio nesėkmė VTB Vieningoje lygoje prieš Sankt Peterburgo „Spartak“ ekipą (72:84) buvo ketvirta iš eilės skaičiuojant visus turnyrus.

Todėl antradienio treniruotėje Lietuvos vicečempionai, kapitono Stepono Babrausko žodžiais, labiau suko galvą ne dėl artimiausių varžovų Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis), o dėl savo pačių žaidimo.

„Nėra ko daug kalbėti apie „Maccabi“, nes dabar turime kitų reikalų. Praradome ritmą, kurį turėjome sezono pradžioje, kažko vis ieškome. Net nežinau, kaip pasakyti. Treneris galėtų tris valandas pasakoti, kas yra blogai, bet vieną priežastį sunku įvardinti. Gal varžovai mus dabar labiau vertina, rimčiau analizuoja, ir todėl susiduriame su sunkumais“, – svarstė S. Babrauskas.

Kelionės po Rusiją amerikiečio neišgąsdino

Saviplaka užsiėmė ir vienas ekipos lyderių Omaras Cookas. Įžaidėjas iš JAV kritikavo komandos pasirodymą keliose pastarosiose rungtynėse ir dalino pažadus aistruoliams, jog ketvirtadienį jie išvys kitokį „Lietuvos rytą“.

„Tikrai gerai pradėjome sezoną. Po to, kai pralaimėjome pirmas rungtynes, kai paaiškėjo, kad esame įveikiami, niekaip neatsigauname. Nebežaidžiame greitai, intensyviai, neatlaikome sunkiausių momentų. Bet noriu pasakyti visiems fanams: to daugiau nebus. Aišku, krepšinyje neįmanoma laimėti kiekvieną kartą, bet tikrai žaisime geriau ir stengsimės labiau“, – tikino O. Cookas.

Gynėjui taip pat sunkiai sekėsi paaiškinti, kodėl ekipa įkrito į duobę. Jis patikino nesijaučiantis pavargęs nei fiziškai, nei psichologiškai, amerikietis nesiskundė ir dažnomis išvykomis į VTB Vieningos lygos mačus Rusijoje.

„Varžybos man patinka labiau nei treniruotės, todėl dvejų rungtynių per savaitę grafikas man priimtinas. Žinoma, dar prisideda kelionės. Bet kol kas mūsų skrydžiai po Rusiją buvo pakankamai patogūs, neatėmė begalės laiko. Neskaitant tos savaitės Krasnodare, keliavome tikrai sklandžiai“, – dėstė O. Cookas.

Neturi progų išsilieti

Tačiau vyriausiojo trenerio D. Bauermanno nuomonė – kiek kitokia. Jam atrodo, kad „Lietuvos rytui“ nepamaišytų rungtynės su silpnesniais priešininkais LKL pirmenybėse, kuriose vilniečiai pastarąjį kartą žaidė spalio 10 d., o kitas mačas vyks beveik po dviejų mėnesių pertraukos – gruodžio 8 d.

– Kodėl komanda staiga neteko pasitikėjimo savimi puolime? – DELFI paklausė D. Bauermanno

– Aš tikrai neturiu atsakymo. Kai laimi 10 mačų iš eilės puikiai žaisdamas, viena nesėkmė tikrai nėra rimta priežastis staiga nusiristi į duobę. Galbūt mus psichologiškai išsekino tos penkios dienos, praleistos Rusijoje, nežinau.

Problema ta, kad mūsų tvarkaraštyje nebėra lengvų varžovų, su kuriais žaisdami galėtume susigrąžinti pasitikėjimą savo jėgomis. Ispanijos ar Graikijos komandos kiekvieną savaitę, neskaitant kelių išimčių, po Eurolygos rungtynių žaidžia kur kas lengvesnius mačus savo šalies čempionate, per kuriuos galima leisti pailsėti lyderiams ir atgauti pasitikėjimą. Mes tokios prabangos neturime, žaidžiame VTB lygoje, kuri yra antra pagal pajėgumą Europoje, stipresnė už Europos taurės varžybas. Bet dėl to negalime kišti galvos į smėlį, turime vyriškai susitaikyti su situacija.

– Ar atsarginių suolo indėlis į bendrą rezultatą jus tenkina?

– Buvo rungtynių, kai sulaukėme labai svarbios atsarginių žaidėjų pagalbos. Nebūtų sąžininga kaltinti vien atsarginius, aukštaūgius ar gynėjus – kalti esame visi. Visi turime geriau žaisti, daryti mažiau klaidų, geriau gintis.

– Prieš sezoną turbūt nemanėte, kad Andreas Glyniadakis per rungtynes žais vos po 10 minučių, o vidurio puolėjo poziciją reikės pridengti 203 cm ūgio Juanu Palaciosu. Nesate nusivylęs graiku?

– Kai komandai nesiseka, iš manęs tikrai neišgirsite priekaištų konkrečiam žaidėjui ar jų grupei. J. Palaciosą pasikvietėme į Vilnių iš anksto žinodami, kad jis turės pažaisti ir vidurio puolėju, kadangi kiti du šios pozicijos krepšininkai yra aukšti ir lėtesni. J. Palaciosas pasirodė puikiai, todėl tapo starto penketo žaidėju.

– Kokį vaizdą palieka „Maccabi“ žaidimas šiame sezone?

– Šį sezoną jie žymiai stipresni nei pernai. Su Tyrese'u Rice'u ir Ricky Hickmanu jų gynėjų grandis yra labai grėsminga. Be to, jie yra patyrę, ir Joe Inglesas bei Sofoklis Schortsanitis šios patirties „Maccabi“ pridėjo dar daugiau. Mums prireiks sirgalių pagalbos. Tikiuosi, jie ant mūsų nesupyko ir grįš į areną, nes ši komanda to nusipelnė. Vaikinai labai sunkiai dirba treniruotėse, niekas nėra savanaudis, reikia tik pradėti geriau žaisti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)