Svečiai iš Ispanijos septyniese šeimininkavo „Siemens arenoje“, o gelbėti traumų išretintą baskų klubą tik pastarąją savaitę atvykę du buvę „Lietuvos ryto“ žaidėjai Rimantas Kaukėnas ir Milko Bjelica net ir nemokėdami derinių maustė tiesioginius savo oponentus.

Po 20 min. vilniečiai atsiliko tik 41:45, tačiau nesenstantis Andresas Nocioni su kompanija antroje dvikovos dalyje sugriovė „Lietuvos ryto“ žaidimą it kortų namelį.

„Iki pertraukos daug dalykų darėme išties gerai. Varžovai pataikė sunkių metimų, žaidė aukštame lygyje, bet ir mes neatsilikome. O tai, kas nutiko vėliau, buvo blogiausias krepšinis nuo pat to laiko, kai čia atvykau“, – nervinosi D. Bauermannas.

Nors vokietis neminėjo konkrečių pavardžių, jis leido suprasti, jog šįsyk nusivylė ir pagrindinių komandos žaidėjų pasirodymu ir požiūriu į rungtynes.

„Turime daug pulti mėgstančių žaidėjų. Kai jiems nekrinta, jie nustoja žaisti. Varžovai suaktyvino gynybą, o mes vietoje to, kad į ugnį atsakytume ugnimi, pradėjome skųstis teisėjams. Taip negalima. Pasirodė ir psichologinis pakrikimas. Nepataikę žaidėjai nuleisdavo galvas, o ne puldavo iš naujo kovoti. Turime greitai ištaisyti šias problemas“, – kalbėjo D. Bauermannas.

Jo oponentas Sergio Scariolo garsiai žavėjosi savo komanda, užtikrintai laimėjusia ir be daugumos lyderių pagalbos.

„Labai didžiuojuosi pastangomis, kurias šiandien įdėjome. Situacija mums buvo neįtikėtinai nedėkinga, dėl traumų iškrito beveik visas startinis penketas. Bet vieningumas, komandinis darbas ir aukštas krepšinio intelekto koeficientas, kurį šiandien parodėme, atnešė pergalę“, – sakė italas.

Trenerio pagyrų susilaukė ir abu komandos naujokai, kurie prieš išbėgdami į aikštę dalyvavo tik keliose bendrose treniruotėse.

„Šešis mėnesius nerungtyniavęs žaidėjas paprastai net negalėtų taip iš karto imti ir žaisti, bet Rimui pavyko. Jis solidžiai gynėsi, pataikė du ar tris gerus metimus. O kad taip žais Milko, net negalėjau tikėtis. Jis prie komandos prisijungė jau būdamas puikios formos. Nors jų sutartys – trumpalaikės, šiandien norėčiau, kad visi šie žaidėjai liktų su manimi visą gyvenimą. Bet tai spręs klubas“, – kalbėjo S. Scariolo.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (127)