M. Špokas pastaruoju metu užėmė Lietuvos plaukimo federacijos (LPF) generalinio sekretoriaus postą, kurį paliks ketvirtadienį. Iki kitų metų vasario jis žada pasitraukti ir iš Kauno plaukimo centro, valdančio „Girstučio“ baseiną, direktoriaus pareigų.

Tuo tarpu naujuoju LKF vykdomuoju direktoriumi vietoje Pauliaus Motiejūno paskirtas buvęs Lietuvos krepšinio lygos (LKL) varžybų direktorius, rungtynių komisaras Tomas Rimkus.

„Sieksiu, kad federacijoje būtų daugiau skaidrumo, kad visuomenei būtų aiškūs federacijos tikslai ir veikla, kad nebeatsirastų pagrindo kilti skandalams“, – teigė M. Špokas.

LPF generalinio sekretoriaus pareigose jį iki kitų metų kovą vyksiančios federacijos konferencijos pavaduos LPF direktorius Emilis Vaitkaitis.

Primename, kad M. Špokas vadovavo 2011 metais Lietuvoje vykusio Europos vyrų krepšinio čempionato organizaciniam komitetui. Sporto organizacijų valdymo studijas Liono universitete (Prancūzija) baigęs buvęs plaukikas, 1996 metų Atlantos olimpinių žaidynių dalyvis į savo jaunystės sporto šaką sugrįžo praėjusiais metais, kai buvo išrinktas LPF viceprezidentu.

Per savo karjerą M. Špokas dirbo Lietuvos kūno kultūros akademijos (dabar - Lietuvos sporto universitetas) sporto centro direktoriumi ir komercinės grupės vadovu, Lietuvos krepšinio federacijos projektų vadovu, šalies moterų bei vyrų krepšinio rinktinėse.

Be to, M. Špokas buvo Lietuvos nacionalinės rinktinės administratoriumi 2008 metų Pekino vasaros olimpiadoje, Europos 16-mečių ir 18-mečių čempionatų Lietuvoje 2009 bei 2010 metais direktoriumi.

Savo ruožtu, LKF generalinio sekretoriaus postas tapo laisvas spalio pradžioje, kuomet iš jo atsistatydino septynerius metus LKF dirbęs M. Balčiūnas. Taip išspręsta krizė federacijoje, kilusi dėl nesutarimų tarp M. Balčiūno ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiojo trenerio Jono Kazlausko.

M. Balčiūnas LKF generalinio sekretoriaus pareigas ėjo nuo 2007 metų.

Dar kartą paklaustas, ar iš tiesų būtent dėl žiniasklaidos kritikos iš pradžių pateikė atsistatydinimo pareiškimą, o vėliau jį atsiėmė, A. Sabonis buvo nekalbus.

„Gal buvo pasikarščiuota, gal neturiu tiek patirties, velnias žino. Nesinori grįžti į tą istoriją, žiūrime į priekį. Va taip yra, ir viskas“, – nedaugžodžiavo LKF prezidentas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)