„Aš viską stebėjau su humoro gaidele ir sarkastiškai, nes daug kur vyko nesuprantami, nelogiški dalykai ir tie pasisakymai neatitinkantys daugeliu atveju tikrovės. Man tai buvo keista. Nemalonu, kad nesugebame džiaugtis geru rezultatu, o jį naudojame kaip priežastį pykčiams. Principe visas pasaulis susipyksta po blogo rezultato, o mes – atvirkščiai“, – kalbėdamas su „SportoTV.lt“ stebėjosi T. Pačėsas.

Krepšinio specialistas teigė, kad visas LKF mechanizmas dirbo tvarkingai, todėl nelieka abejonių, jog svarbiausią vaidmenį šiame spektaklyje turėjo asmeniškumai.

„Pavyzdžiui aš pats atėjęs dirbti vietoj Arvydo Sabonio nekeisčiau mechanizmo, nes jis neblogai dirbo. Tai buvo paprasčiausia situacija – trys keleiviai bei vairuotojas sėda važiuoti mersedesu ir jie tarpusavyje pykstasi. Vairuotojui reikia pasakyti: Arba jūs baigiate ir užsičiaupiate, arba jus visus išsodinsiu. Dabar baigėsi taip, kad vienas išlipo ir nusisuko ratus nuo mersedeso“, – vaizdžiai pasakojo T. Pačėsas.

Pirmoje vietoje turi išlikti krepšinis, o šalia jo dirbantys žmonės turi dėti visas pastangas, kad jis laimėtų – įsitikinęs T. Pačėsas.

„Tauta vienija vienintelis dalykas – laimintis krepšinis“, – kalbėjo Pačėsas. – Tautos nevienija pralaimėjimai. Pažiūrėkite, kaip mes ėdamės ar riejamės po nesėkmių. Nesvarbu, ar buvo Antanas Sireika, Ramūnas Butautas, Kęstutis Kemzūra. Nereikia mums sureikšminti atskirų asmenybių“.

Praėjusią vasarą prie Lietuvos jaunimo (iki 20 metų) rinktinės vairo stovėjęs T. Pačėsas buvo minimas vienu iš kandidatų užimti Jono Kazlausko vietą vyrų rinktinėje, tačiau jis mato kitą žmogų šiame poste.

„Mano nuomone, jei treneriu nebūtų Jonas Kazlauskas, juo turėtų būti Rimas Kurtinaitis“, – pareiškė T. Pačėsas. – Rimas yra mano geras draugas, dažnai būnu ir Maskvoje, bendraujame. Apie šitą žmogų galiu daug ką pasakyti, koks jis yra. Jis būtų tinkamas kandidatas, numeris vienas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)