Nors sostinės ekipa aštuntfinalyje ir ketvirtfinalyje įveikė du galingus graikų klubus, šįkart vilniečių laukia dar grėsmingesnis varžovas. Valensijos "Pamesa" gali tapti pirmąja komanda, kuri laimėjo ULEB taurę du kartus. Pirmą karta ji tai padarė prieš dvejus metus.

"Lietuvos ryto" krepšininkai, grupės varžybose iškovoję 9 pergales ir patyrę vieną pralaimėjimą, dėl geresnio pergalių ir pralaimėjimų balanso atsakomąjį mačą žais savo aikštelėje, stebint 11000 žiūrovų.

Valensijos ekipa vos prieš savaitę pakeitė trenerį. Iš vyriausiojo trenerio pareigų buvo atleistas Pablo Laso. Tą pačią dieną "Pamesa" klubas paskelbė, jog iki sezono pabaigos ekipai vadovaus P.Laso asistentas Chechu Mulero. Tačiau trenerių kaita didelės įtakos jų žaidimui neturėjo - Ispanijos čempionate Valensijos klubas iškovojo dvi pergales.

Šiandien aikštėje jau matysime traumą išsigydžiusį Antoine'ą Rigaudeau. Krepšininkui praėjusių metų rugsėjo 15 dieną buvo atlikta Achilo sausgyslės operacija. Buvo manoma, kad 2003 metais dvejų metų trukmės kontraktą su "Pamesa" pasirašęs krepšininkas šį sezoną žaisti nebegalės. Tačiau jau Ispanijos pirmenybių rungtynėse su Sevilijos "Caja San Fernando" ekipa "Karaliumi" vadinamas žaidėjas buvo išbėgęs į aikštę ir per 20 minučių pelnė 10 taškų.

Aikštelėje taip pat išvysime dar vieną nesenai traumą išsigydžiusį krepšininką - Ademolą Okulają. Puolėjas tose pačiose rungtynėse su Sevilijos klubu buvo vienas lyderių, per 26 minutes pelnęs 17 taškų ir atkovojęs 8 kamuolius.

Pagrindinis "Pamesa" ginklas - Igoris Rakočevičius (17,7 tšk.), kurio pelnytų taškų vidurkis per ketverias atkrintamųjų varžybų rungtynes pasiekė 22,8 taško. Puikiai jam talkina sunkusis krašto puolėjas Fabricio Oberto (13,1 tšk., 7,2 atk. kam.) ir vidurio puolėjas Dejanas Tomaševičius (11,3 tšk., 8,7 atk. kam.). Kurie taip pat pastebimai pagerino savo statistiką atkrintamosiose varžybose. F.Oberto pelno po 16,5 taško ir atkovoja po 8,3 atkovoto kamuolio, o D.Tomaševičius įmeta po 15 taškų ir sugriebia po 9 atšokusius kamuolius.

Vilniaus ekipoje dėl traumos vis dar negalės žaisti amerikietis Aaronas Lucasas. Į Ispaniją neišvyko sirguliuojantis Simas Jasaitis. Taip pat kojos traumą tik nesenai išsigydė Haris Mujezinovičius.

Žiūrovų greičiausiai laukia nerezultatyvios varžybos, nes abi komandos pasižymi gera gynyba. "Pamesa" i savo krepšį praleidžia 67 taškus, "Lietuvos Rytas" kiek mažiau (66 tšk.). Vilniečiai demonstruoja geresnį puolimą (81 taškas prieš Valensijos 77 taškus).

"Pamesa" taikliau atakuoja iš dviejų taškų zonos (57,4% ir 53,2%) ir taikliau meta tritaškius (36% ir 31,3%), tačiau lietuviai šiek tiek geriau meta baudos metimus (69,6% ir 67,6%). Ispanai atlieka daugiau rezultatyvių perdavimų (14 ir 12), tačiau "Lietuvos rytas" perima daugiau kamuolių (11 ir 8). Kovoje dėl atšokusių kamuolių lygybė - po 33.

Pirmosios ketvirtfinalio rungtynės bus žaidžiamos antradienį (03-22) 21.30 val. Valensijoje, o atsakomosios — lygiai po savaitės 18.30 val. Vilniuje. Abejas rungtynes tiesiogiai transliuos Lietuvos televizija.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją