Iš posto pasitraukęs M. Balčiūnas ketvirtadienio popietę LKF biure Vilniuje surengė spaudos konferenciją.

„Su gerbiamu prezidentu A. Saboniu visą savaitę analizavome, kodėl susidarė tokia situacija. Supratome, kad pilietiškumas turi prioritetą. Asmeninis ambicijos ir asmeniniai interesai neturi būti aukščiau krepšinio. A. Sabonis grįžta, o aš pasitraukiu ir džiaugsiuosi, jei tai pavyks atkurti buvusią tvarką“, - savo sprendimo pirmus motyvus vardino M. Balčiūnas.

„Savo sprendimą motyvuoju noru padėti krepšiniui, LKF. Nežiūrėjau į praeitį, žiūriu tik į ateitį. Jei aš galėjau pasitarnauti, kad Sabas grįžtų - tai geriausias mano sprendimas. - Turėjau nuostabius septynerius metus, manau padėjau federacijai augti ir vystytis. Išeinu palikdamas stabilią ir gerai organizuotą LKF, pasiruošusią aukščiausiems iššūkiams. Manau, kad savo pareigą atlikau gerai. Krepšinis išliks labai svarbiu man ir liksiu šioje sferoje. Daugiau orientuosiuosi į akademinę veiklą. Didelė garbė buvo dirbti su Vladu Garastu, A. Saboniu. Daug iš jų išmokau. Padarysiu pertrauką veikloje, pažiūrėsiu į ją iš šono. Tikiuosi, kad organizacija toliau vystysis sėkmingai“.

Nepaisant apie jį išsakytų daug negražių žodžių ir atsistatydinimo, M. Balčiūnas nesijaučia užgautas ir sutiks padėti LKF, jei tik to reikės.

„Aš dariau savo darbą, todėl jokių intrigų nemačiau. Per tuos septynerius metus jaučiuosi pavargęs. Jaučiu poreikį padaryti pertrauką. Sprendimas sutampa su dabartine situacija. Niekada savęs nestačiau į vieną lentyną su treneriu J. Kazlausku, A. Saboniu ir kitais garbiais krepšinio atstovais. Galbūt šiuo sprendimu kažkaip padėsiu krepšiniui. Išeinu be užgautų ambicijų, jeigu reiks pagalbos ir konsultacijų, esu visada pasiruošęs“.

Paklaustas, kas jį galėtų pakeisti, M. Balčiūnas sakė, kad tai bus atsakingas darbas.

„Tikrai yra ne vienas žmogus. Nėra nepakeičiamų. Yra daug sporto vadyboje gerai besireikščiančių žmonių. Nereikia suasmeninti šios pozicijos. Čia jau pasirinks prezidentas ir komitetas, linkiu jiems sėkmės. Tai bus atsakingas darbas“.

M. Balčiūnas įsitikinęs, kad viešojoje erdvėje sukeltas informacinis karas tarp LKF atstovų ir trenerio J. Kazlausko turėjo išsispręsti tyliai.

„Galvoju, kad per daug emocijų buvo sukelta pastarosiomis savaitėmis. Dar vykdomajame komitete prieš A. Sabonio pasitraukimą, pats pasakiau, kad situaciją galime išspręsti, jeigu aš išeičiau. Niekas nekreipė dėmesio.

Treneris J. Kazlauskas visada turėjo priekaištų man, bet aš stengiuosi veiklą analizuoti pagal konkrečius skaičius, iškovotus medalius, reitingus. Mačiau stabilų, nuoseklų organizacijos augimą. Nesileidau į tas emocijas. Pastarieji metai buvo sudėtingi santykių prasme. Nauji žmonės, nauji poreikiai, lūkesčiai, reikalavimai. Jeigu situaciją galiu išspręsti savo pasitraukimu, tai toliau nenoriu detalizuoti visų šitų santykių, nes jie baigsis“, – kalbėjo pasitraukiantis M. Balčiūnas.

„Galima buvo anksčiau išspręsti šį klausimą ir apsieiti be žiniasklaidos dėmesio. Gaila, bet tai nepavyko. Tą buvo galima padaryti anksčiau“, - apie tai, kad konfliktą buvo įmanoma užgesinti pačioje jo pradžioje LNK žinioms patvirtino ir J. Kazlauskas.

Buvęs ilgametis vienas LKF vadovų Lietuvos krepšiniui palinkėjo ramybės.

„Labai tikiuosi, kad ne tik A. Sabonis, bet ir treneris J. Kazlauskas grįš. Lietuvos krepšiniui reikia ramybės, susiklausimo ir gero dialogo. Pastaruoju metu krepšinio erdvėje buvo didelė įtampa“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (412)