Ritos Miliūtės rengiamoje LRT laidoje „Teisė žinoti“ dalyvavo LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas, buvęs LKF viceprezidentas Antanas Guoga, buvęs organizacijos vykdomasis direktorius Paulius Motiejūnas, Seimo narys Sergejus Jovaiša ir sporto žurnalistai.

Laidoje buvo kalbama apie LKF krizę po praėjusį trečiadienį vykusio LKF Vykdomojo komiteto posėdžio, kai iš pareigų atsistatydino LKF prezidentas Arvydas Sabonis, viceprezidentas A. Guoga, vykdomasis direktorius P. Motiejūnas ir rinktinės treneris Jonas Kazlauskas.

„Atėjome į federaciją vienyti, daryti gerus darbus Lietuvai. Bet ypač Europos čempionato metu pamatėme, kad susivienijimas nevyksta. Aš, Arvydas Sabonis ir Jonas Kazlauskas nutarėme pasitraukti“, - laidoje sakė P. Motiejūnas.

„J. Kazlauskas per savo karjerą net keturis kartus atsistatydino. J. Kazlauskas mėgsta atsistatydinti ir nereikia šio fakto taip sureikšminti“, - laidos dalyviams priminė A. Guoga.

J. Kazlauskas ir P. Motiejūnas kaltino, kad rinktinei kenkė M. Balčiūnas. A. Sabonis savo pasitraukimo priežastimi įvardino žiniasklaidos spaudimą ir nepagrįsta kritiką.

„Norėčiau sužinoti, ko nebuvo komandoje? Ji skraidė užsakytais lėktuvais, visi buvo aprengti, už viską sumokėta. 98 procentai žaidėjų turėjo draudimus“, – sakė M. Balčiūnas. - Aš esu techninis darbuotojas ir turiu užtikrinti LKF darbą dar vieną mėnesį, kol įvyks nauji LKF vadovybės rinkimai“.

„Manęs neįtikino A. Sabonio pasitraukimo motyvai. Žiniasklaidos puolimas? Rimti vyrai taip nedaro“, - stebėjosi S. Jovaiša.

„Sakėme, dirbame kartu, jungiamės, bet to nebuvo. Nebuvo atliekamas būtinas darbas“, – aiškino P. Motiejūnas. - Pats žinai – ir Halė, kai ten slidinėjome bei bijojome gauti traumas ir Roberto Javtoko draudimas... Be to Jono Mačiulio draudimas“, – P. Motiejūnas puolė M. Balčiūną.

„Man labai keistai atrodo, kad J. Kazlauskas bei kiti rūpinasi, ar generalinis sekretorius moka mesti baudas. Tai treneris turėtų rūpintis, kad Robertas Javtokas įmestų baudas, o ne M. Balčiūnas“, – pabrėžė S. Jovaiša.

Portalo „Basketnews.lt“ redaktorius Rokas Buračas paneigė kaltinimus dėl neva užsakytų straipsnių.

A. Guoga sakė, kad niekas rinktinės aplinkoje nežinojo, kad P. Motiejūnas tapo nacionalinės komandos vadovu.

„Niekas nežinojo, kad tu vadovas. Kodėl pili š... ant manęs. Juk yra Vykdomasis komitetas ir ten turi būti sprendžiamas rinktinės vadovo klausimas“, - karščiavosi A. Guoga.

„Aš lieku tik iki LKF asamblėjos. Po to, ką išrinks asamblėja, kaip įvertins mano darbą. Ar tai normalu, kad keliamai tokie ultimatumai?“, – klausė M. Balčiūnas, pabrėžęs, kad autoritetu negalįs lygiuotis nei į J. Kazlauską, nei į A. Sabonį.

„Mūsų tikslas, kad rinktinei būtų geriau. Jei ne Šarūnas Marčiulionis, jei ne A. Sabonis, nebūtų nei Balčiūno, nei manęs. Čia negali būti asmeninių ambicijų. Tie žmonės yra svarbesni“, – laidos pabaigoje apibendrino P. Motiejūnas.