Prikėlė ir arenos tribūnas

„Galiu pasakyti atvirai: Europos taurės turnyre žaidi su kaimo, o Eurolygoje – su sostinių komandomis. Lygis labai skiriasi“, – peržengus atrankos slenkstį, tiesiai pareiškė „Lietuvos ryto“ kapitonas Steponas Babrauskas.

„Lietuvos rytas“ išvengė 2011 metų istorijos ir sezono Europos taurės varžybose. Pergalė 75:66 Eurolygos atrankos turnyro finale vainikavo krepšinio savaitę sostinėje, per kurią „Lietuvos ryto“ komanda laimėjo trejas rungtynes ir prisijungė prie Kauno „Žalgirio“ prestižinėje Senojo žemyno lygoje.

Triumfuojantys šeimininkai iškart po finalinės sirenos puolė į aistruolių glėbį ir sukdami ratą aplink aikštę dėkojo juos triukšmingai palaikiusioms tribūnoms, kurios pilnėjo sulig kiekviena turnyro diena.

Pergalių pažadinta „Siemens arena“ pakirdo iš letargo miego, kuriame snaudė nuo tų laikų, kai krepšinio mėgėjai traukdavo pasižiūrėti Jono Valančiūno blykstelėjimų.

Penktadienio vakarą maždaug 7 tūkst. žiūrovų atsistoję aplodismentais palydėjo komandos sugrįžimą į Eurolygą, pakilęs iš savo vietos pirmose tribūnų eilėse plojo ir J. Valančiūną į Torontą padėjęs atvilioti dabar jau buvęs „Raptors“ klubo viceprezidentas Maurizio Gherardini.

„Mums reikėjo tokios pergalės, kad žmonės grįžtų atgal. Šiandien palaikymas tikrai buvo geras, bet aš manau, kad žaidžiant Eurolygoje jis bus dar stipresnis“, – kalbėjo S. Babrauskas.

„Tai buvo labai sunkus turnyras, bet fanai mums padėjo. Esu labai laimingas dėl savo auklėtinių, didžiuojuosi jų sėkme. Dabar komanda atšvęs, bet aš į tai nesikišiu – reikia važiuoti namo ir gydyti prarėktą balsą“, – šyptelėjo D. Bauermannas.

Šaukti jam teko daug, kadangi Eurolygos kelialapis „Lietuvos rytui“ tikrai nebuvo it saldainis, suvyniotas į gražų popierėlį. Vokietis pripažino, kad išplėšti jį iš atkaklių varžovų rankų padėjo ir Fortūna.

Belgai patąsė nervus

Vilniečiai mačą pradėjo spurtu 7:0, tačiau tuomet atėjo svečių iš Belgijos eilė. Pakeliui į finalą favoritėmis laikytas Maskvos srities „Chimki“ ir Bandirmos „Banvit“ ekipas eliminavę „Telenet“ krepšininkai drąsiai laidė tritaškius ir nardė į aukštesnių priešininkų baudos aikštelę.

Įpusėjus antram ketvirčiui belgai pirmavo 36:24, bet gynybos sistemas pradėjęs kaitalioti „Lietuvos rytas“ pagaliau prisuko varžovų taškų čiaupą. O galutinai „Telenet“ Pelenės pasaka baigėsi trečiame kėlinyje, kurį D. Bauermanno auklėtiniai laimėjo 24:13. Nors mačo pabaigoje intriga dar buvo atgijusi, Vilniaus klubo krepšininkai nepakriko ir atlaikė paskutinį šturmą.

Vis dėlto po dvikovos D. Baumermannas pirmiausia gyrė ir be garsesnių žaidėjų staigmenas Lietuvoje kūrusį „Telenet“ vairininką Dario Gjergją.

„Jie žaidė kartu ir neatsitiktinai nugalėjo du labai stiprius varžovus. Kai jie susitiko su „Chimki“, aš kelis kartus jau buvau mintyse belgus palaidojęs, bet jie nenuleido rankų. Ir šiandien „Telenet“ komanda buvo labai kovinga, nepanikavo, gerai dalinosi kamuoliu. Mums šiek tiek pasisekė. Svarbiausia, kad antroje rungtynių dalyje sustiprinome savo gynybą ir sulaikėme jų tritaškininkus“, – kalbėjo specialistas iš Vokietijos.

„Varžovai žaidė specifinį krepšinį, kuriame visi vienodi, visi dalinasi kamuoliu. Aš pats žaidęs Belgijoje, todėl tikrai noriu juos pasveikinti pademonstravus gražų žaidimą“, – kepurę nukėlė ir S. Babrauskas.

Geriausiu žaidėju rinktų O. Cooką

Už pastangas gynyboje jis pagyrė Eimantą Bendžių, kuris antrame kėlinyje inicijavo itin svarbų vilniečių spurtą, bei padėkojo vidurio puolėjo pozicijoje sėkmingai sužaidusiam Juanui Palaciosui.

Tuo tarpu DELFI paklaustas, ką rinktų naudingiausiu turnyro žaidėju, D. Bauermannas išskyrė ne pastarosiose dviejose dvikovose rezultatyviausiai žaidusį Martyną Gecevičių ar pirmame mače komandą tempusį Renaldą Seibutį, o įžaidėją Omarą Cooką.

„Šiais laikais sunku surasti tikrą lyderį, kurio visi klauso. O Omaras juo buvo. Nepamirškite, kad keletą pastarųjų metų jis žaidė komandose, kur jo užduotis buvo tik perduoti kamuolį kitiems. Bet šiandien jis pataikė labai sunkių metimų, persilaužė ir jaučiasi vis patogiau lyderio vaidmenyje“, – teigė „Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris.

Į priekį dar nežiūri

Pasirodymą Eurolygoje vilniečiai pradės D grupėje, kurioje grumsis su Atėnų „Panathinaikos“, Tel Avivo „Maccabi“, Vitorijos „Laboral Kutxa“, Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ ir Belgrado „Crvena Zvezda“. Eurolygos reguliaraus sezono pradžia – spalio 16 d.

Paklaustas, ar komandą dar reikėtų stiprinti, kad ji būtų konkurencinga, D. Bauermannas tvirtino apie tai nemąstantis.

„Apie ateitį dar nieko negalvoju. Ką tik laimėjome ypač sunkų turnyrą, todėl tiesiog didžiuojuosi savo komanda. Savo užduotį mes įvykdėme. Manau, „Chimki“ ir „Banvit“ per toli žiūrėjo į priekį ir dėl to nukentėjo“, – pastebėjo vokietis.

Primename, kad Eurolygos atrankos turnyras Vilniuje buvo surengtas antrą kartą. 2011-ais namų sienos vilniečiams nepadėjo: „Lietuvos rytas“ tada dar su J. Valančiūnu finale 63:71 pralaimėjo Stambulo „Galatasaray“ komandai, kuriai atstovavo Darius Songaila.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (438)