Lietuvos krepšinio veteranų čempionato sistema gana paprasta. Visos dalyvaujančios komandos yra suskirstytos į amžiaus grupes, ribą brėžiant kas 5 metai. Kasmet Lietuvos veteranų čempionate rungtyniauja per 50 komandų. Jauniausią varžybų grupę sudaro 35 metų ir vyresni sportininkai, o vyriausioji grupė – 65-mečiai ir vyresni, kuri Lietuvos čempionate yra pati negausiausia. „35 metų žmonės dar sėkmingai rungtyniauja ne tik mėgėjų lygose, vertinant iš profesionalaus krepšinio pozicijų, 35 metai dar anksti pereiti į veteranus. Na o sulaukus 65-erių jau ne kiekvienam užtenka jėgų sportuoti. Kitose amžiaus grupėse dalyvavimas yra aktyvesnis, gausiausios yra 45 ir 50 metų amžiaus grupės“, - analizuoja A. S. Anužis.
Rolandas Skaisgirys

LKVL prezidentas džiaugiasi neišblėstančiu veteranų entuziazmu. Veteranų komandose gausu praeityje aukštų rezultatų pasiekusių sportininkų. Žaidimas, be abejo, sukasi apie buvusius profesionalus. Vyriausiose amžiaus grupėse lyderiai yra Anatolijus Čupkovas, Edmundas Narmontas, Eduardas Kairys, Sergejus Jovaiša, Vitoldas Masalskis, Vytenis Urba, 45 ir 50 metų – Darius Lukminas, Romanas Brazdauskis, Robertas Giedraitis, Arvydas Venclovas, Rolandas Penikas, Arūnas Dimavičius, Sigitas Birutis, 40 m. – Arūnas Šeferis, Nerijus Zabarauskas, Gintaras Šerkšnas, Egidijus Mikalajūnas, Rolandas Skaisgirys , Erikas Kučiauskas bei moterų grupėse - Loreta Berūkštienė, Rima Daunienė, Ramunė Gilienė, Regina Valiulienė, Zita Kuzminskienė, Nijolė Kašelionienė ir kt.

„Prie buvusių profesionalų prisijungia mėgėjai ir sportuoti norintys kitų sporto šakų atstovai ir žaisti kartu su aukštų sportinių rezultatų pasiekusiais krepšininkais yra tik vienintelis kriterijus – amžius. Kiekvienam smagu išbandyti jėgas su pirmiau minėtais krepšininkais ir nesvarbu, laimėjau ar pralaimėjau, svarbiausia, kad yra gera ir įdomu su jais žaisti“, - kalba A. S.Anužis.
Giedrius Pečiulionis

Kasmet per dešimtį Lietuvos komandų išvyksta rungtyniauti su stipriausiomis kitų šalių komandomis į Pasaulio ir Europos veteranų čempionatus, tarptautinius turnyrus – didžioji jų dalis sugrįžta su apdovanojimais. Pagal čempionatuose iškovotų medalių skaičių Lietuva patenka į pirmąjį penketą. Lietuva taip pat organizavo 7-ąjį Europos krepšinio veteranų čempionatą. Jį 2012 m. surengė Kauno krepšinio senjorai. Krepšinio festivalyje dalyvavo apie 1,5 tūkst. krepšininkų iš 22 Europos šalių - 113 vyrų ir moterų komandų. Lietuvai atstovavo 18 ekipų, jos iškovojo iškovojo 6 aukso, 6 sidabro, 1 bronzos ir 1 žalią (4-osios vietos) medalių komplektą.

Lietuvos krepšinio veteranų lyga orientuoja į tai, kad komandos Lietuvos čempionate žaistų metai iš metų ir jaustų malonumą, siekia praplėsti geografiją, finalinius amžiaus grupių turnyrus rengia įvairiuose Lietuvos miestuose. Be žaidimo aikštelėje tarp sportininkų vyksta nuoširdus bendravimas, juk šiuos žmones sieja ir vienija krepšinis.
Rolandas Skaisgirys
2013-2014 m. Lietuvos krepšinio veteranų čempionatas startuoja spalio mėn. Vyrų 30/35+, 40+, 45+, 50+, 55+, 60+, 65+ ir moterų - 35+, 45+ amžiaus grupėse.
Romanas Brazdauskis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)