LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas, kuris po A. Sabonio sprendimo tapo laikinuoju sekretoriumi, teigia, kad gerbia prezidento sprendimą ir neigia kalbas apie LKF draskančius vidinius konfliktus.

A. Sabonis pareiškė, kad pavargo nuo žiniasklaidos kritikos ir „saugodamas savo nervus bei nenorėdamas veltis į intrigas atsistatydina“.

„Sprendimas jau padarytas ir emocijas reikia padėti į šalį. Viską ramiai įvertinus reikia pasidžiaugti tais dvejais metais, kuriuos A. Sabonis skyrė federacijai. Tai buvo fantastiniai metai. Man ir kitiems buvo garbė su juo dirbti. Nuostabus žmogus. O sprendimas yra jo sprendimas. Motyvaciją jis išdėstė. Aš tikrai tikiuosi, kad jis nebus toli nuo krepšinio ir LKF“, - DELFI sakė M. Balčiūnas.

Vienas iš LKF vadovų taip pat nesiryžo vertinti, ar žiniasklaidos spaudimas buvo tikroji A. Sabonio sprendimo trauktis priežastis.

„Nesigilindamas į motyvus aš gerbiu bet kokį jo sprendimą“, - sako M. Balčiūnas.

J. Kazlauskas vienoje TV laidoje pareiškė, kad žiniasklaidoje pasipylę kritiški straipsniai galėjo būti užsakyti LKF dirbančių žmonių, o LKF drasko vidiniai konfliktai. M. Balčiūnas tai neigia.

„Jokių pykčių nėra. Jokių nepamatuotų pasisakymų nėra. Tai yra sprendimas ir mes jį gerbiame. Žinote, darbas federacijoje yra toks kaip sūkuryje – vieniems jis prie širdies, kitiems – ne“, - sako M. Balčiūnas.

DELFI žiniomis, J. Kazlauskas buvo nepatenkintas būtent M. Balčiūno darbu. Neoficialiai teigiama, kad J. Kazlauskas apkaltino M. Balčiūną dėl straipsnių spaudoje.

Pats M. Balčiūnas teigia nenorintis painiotis į įvairias istorijas.

„Matyt, žmonės pasakytų, kas yra blogai. Kiekvienas mes dirbame savo darbą. Jei dirbame prastai, „gauname“ už tai. Jei dirbame gerai – irgi žinome, kad viskas gerai vyksta. Dėl to aš nesiryšiu savęs kažkur painioti, dar kažką. Sakau, buvo nuostabus laikas ir jis tęsis. Federacija stabili visomis prasmėmis: organizacine, finansine. Apskritai, 2013 metai buvo sukrėtimų metai. Pradedant nuo sausio įvykių ir panašiai“, - sako M. Balčiūnas.

LKF generalinis sekretorius taip pat patikino, kad nedalyvaus rinkimuose į LKF prezidento postą.

„Tikrai ne. Visų pirma, man reikia užsibaigti visus tuos, sakysime, šešėlius, kurie čia buvo mesti. Ne, ne. Aš žinau savo vietą, kurioje aš daugiausiai galiu padėti ir nudirbti. Dabar ir aš savo ateities negaliu planuoti, nes mane skiria prezidentas. Jei kitas prezidentas matys, kad aš reikalingas – gerai. Jei ne – padėkosiu už galimybę“, - teigė M. Balčiūnas.

Planuojama, kad neeilinė LKF konferencija, kurioje bus svarstomas A. Sabonio atleidimo klausimas, bus surengta per artimiausią mėnesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (144)