Čempionate taip pat dalyvaus Kauno technologijos universitetas (KTU), Vilniaus Gedimino technikos (VGTU), Klaipėdos universitetas (KU) ir Lietuvos edukologijos universitetas (LEU).

Kiek vėliau - spalio 16 dieną čempionatą pradės ir II vaikinų grupės komandos, teritoriniu principu susiskirsčiusios į Kauno ir Vilniaus pogrupius. Čia varžysis 10 ekipų: 6 Kaune (Vytauto Didžiojo universiteto antra komanda (VDU-2), Kauno kolegija (KK), Lietuvos sporto universiteto antra komanda (LSU-2), Kauno technologijos universiteto antra komanda (KTU-2), Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (LSMU) ir Aleksandro Stulginskio universitetas (ASU) bei 4 Vilniuje (Vilniaus kolegijos (VK), Lietuvos edukologijos universiteto antra ekipa (LEU-2), Marijampolės kolegijos (MK), ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas (ISM-V).

Pernai II vaikinų grupės varžybose dalyvavę Tarptautinės teisės ir verslo aukštosios mokyklos (TTVAM) studentai 2013-2014 metų sezone nesivaržys, jie nusprendė metams suspenduoti savo narystę LSKL.

Merginų grupės čempionate, kurio pradžia - spalio 14 dieną, planuoja dalyvauti tos pačios 6 komandos kaip ir pernai: VDU, LSU, MRU, KU, VU, ir KTU.

Varžybų sistema išliks ta pati kaip ir pernai: komandos varžysis 2 ratų sistema, o į atkrintamas varžybas pateks po keturias stipriausias ekipas.

Lygos posėdyje nuspręsta įnešti naujovių: visose grupėse vienoje ekipoje gali dalyvauti po du moksleivius. Be to, dailiosios lyties atstovių pogrupio ekipoms, siekiant jas plėsti, leista papildyti komandas 2 žaidėjomis iš kolegijų ar kitų aukštųjų mokyklų (moksleivių ar kolegijų studenčių neturi būti daugiau nei dvi).

Taip pat nuspręsta visuose grupėse leisti rungtyniauti visų Lietuvoje esančių lygų žaidėjams, taip pat į Lietuvą atvykusiems studijuoti užsienio šalių piliečiams ar pagal mainų programas mūsų šalyje studijuojantiems užsienio šalių studentams, jei to daryti nedraudžia krepšinio federacijos.

Nuspręsta, nebesielgti kaip pernai ir nenukelti čempionato finalo varžybų. Visi posėdžio dalyviai vieningai pritarė, jog čempionatas turi baigtis iki balandžio 7 dienos.

Reguliaraus sezono nugalėtojas įgis teisę pusfinalio rungtynes žaisti namuose, o visų grupių finalo varžybos bus organizuojamos vienoje aikštėje. Taip siekiama visų pogrupių glaudesnio bendradarbiavimo ir iškilmingos finalo šventės.