Vilniečiams tai buvo paskutinė repeticija prieš taip pat "Siemens" arenoje vyksiantį Eurolygos atrankos turnyrą. Antradienį "Lietuvos ryto" krepšininkai susitiks su Latvijos čempionais Rygos VEF krepšininkais, kuriuos treniruoja Ramūnas Butautas.

Tuo tarpu "Neptūnas" LKL pirmenybėse jau turi pergalę, nes ketvirtadienį įveikė Alytaus "Dzūkiją" rezultatu 96:67.

"Lietuvos ryto" komanda pirmąsias LKL sezono rungtynes pradėjo spurtu 8:0. Pirmuosius "Neptūno" ekipos taškus šiose rungtynėse pelnė Arnas Butkevičius ir po jo dvitaškio su pražanga sostinės ekipos pranašumas sumažėjo iki 5 taškų - 8:3. Rezultatyvus žaidimas vyravo visą pirmą kėlinį, o svečiai iš uostamiesčio sostinės ekipai pabėgti neleido - 26:23.

Antrajame ketvirtyje vilniečiai įjungė aukštesnę pavarą, o ypač gynyboje. Įpusėjus antrajam kėliniui po Martyno Gevecičiaus tritaškio "Lietuvos rytas" įgijo dviženklę 11 taškų persvarą - 34:23. Kėliniui artėjant prie pabaigos klaipėdiečiams pavyko kiek sumažinti "Lietuvos ryto" pranašumą ir į didžiąją pertrauką komandos patraukė rezultatui esant 50:40.

Nors trečio kėlinio pradžioje skirtumas nesikeitė, o komandos apsikeisdavo rezultatyviomis atakomis, vis tik įpusėjus ketvirčiui po Renaldo Seibučio dvitaškio "Lietuvos rytas" susigrąžino rekordinę 15 taškų persvarą - 63:48. Prieš paskutinį ketvirtį sostinės ekipa dar labiau padidino savo pranašumą ir paskutiniam ketvirčiui paliko tik formalumus - 75:51.

Nors ketvirtame kėlinyje "Neptūnas" dar stengėsi sugrąžinti intrigą į šias rungtynes, vis tik šeimininkų pranašumas buvo per didelis, kad svečiams jį pavyktų panaikinti per vieną ketvirtį. "Lietuvos rytas" šventė užtikrintą pirmą pergalę LKL čempionate šiame sezone - 87:76.

Rezultatas:

Vilniaus "Lietuvos rytas" - Klaipėdos "Neptūnas" - 87:76 (26:23, 24:17, 25:11, 12:25)

"Lietuvos rytas": Martynas Gecevičius - 22, Tautvydas Lydeka 18, Stevenas Jelovacas 12, Milenko Tepičius 10, Andreas Glyniadakis 7.

"Neptūnas": Simas Galdikas 15, Valdas Vayslius 13, Marius Runkauskas ir Arvydas Eitutavičius po 10.