“Žalgiriui”, pralaimėjusiam visas trejas pirmojo rato F grupės rungtynes, liko tik menkos teorinės viltys prasibrauti į kitą etapą.

Gali laimėti ir be amerikiečio

Į Atėnus vakar ryte “Žalgiris” išskrido be pagrindinio įžaidėjo Roberto Packo. Amerikietis namuose buvo priverstas likti dėl gripo. Jis blogai pasijuto sekmadienį, grįžęs į Kauną iš Vilniuje vykusios Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) “Žvaigždžių dienos”, kur su krepšininkėmis dalyvavo trejetų turnyre.

R.Packui pakilo aukšta temperatūra ir komandos gydytojas Robertas Narkus iškart įspėjo, kad Atėnuose gali tekti verstis be įžaidėjo. Be amerikiečio “Žalgiris” šį sezoną Kaune yra įveikęs Atėnų AEK klubą, kuris labai sėkmingai kovoja TOP-16 varžybose.

Į Graikiją išvyko Vidas Ginevičius, Tanoka Beardas, Darjušas Lavrinovičius, Ainaras Bagatskis, Dainius Šalenga, Mindaugas Timinskas, Paulius Jankūnas, Simonas Serapinas, Martynas Andriuškevičius ir legionierių pakeitęs Vilmantas Dilys iš “Žalgirio” dublerių ekipos.

Po pietų į Atėnus atskridusius žalgiriečius pasitiko šiltas ir saulėtas oras.

“Visi esame išsiilgę tokio gero oro, tai iškart mums pakėlė nuotaiką”, - iš Atėnų telefonu pasakojo “Žalgirio” vyriausiojo trenerio Antano Sireikos asistentas Gintaras Krapikas.

Pasirengę kautis iš visų jėgų

Neturintys ką prarasti “Žalgirio” krepšininkai, nepaisant abejotinų galimybių patekti į ketvirtfinalį, nėra nusiteikę tapti lengvu “Panathinaikos” grobiu.

“Aikštės šeimininkai bus ryškūs mačo favoritai, tačiau mes esame pasirengę kovoti. Komandoje nesijaučia atsipalaidavimo požymių, nes teorinių galimybių užimti grupėje antrąją vietą, nors ir labai menkų, dar turime. Tik labai apmaudu, kad nebus R.Packo, jo mums labai stigs. Jo sveikatos būklė tokia, kad nebuvo jokių šansų skristi į Atėnus”, - kalbėjo G.Krapikas.

Trenerio teigimu, šio vakaro dvikovoje didesnis krūvis teks V.Ginevičiui, kaip įprasta, daugumą žaidimo skylių lopo M.Timinskas, ne kartą gelbėjęs panašioje situacijoje.

“Svarbu, kad visi žaidėjai kovotų ir padarytų, ką gali, nes aikštėje ne visada nugali stipresne vadinama komanda. Manau, mūsų krepšininkų varomąja jėga taps užgautos ambicijos, juk jiems rūpi ir jų pačių, ir komandos prestižas”, - sakė G.Krapikas.

Šeimininkai tikisi laimėti

“Dvikova su “Žalgiriu” mums bus labai svarbi. Privalome laimėti visas namų rungtynes, šiame etape jau negalima klysti. Mūsų komanda yra pasiekusi gerą sportinę formą, visi sveiki, todėl stengsimės įveikti “Žalgirį”. Tai, kad mūsų varžovai jau beveik neturi galimybių patekti į ketvirtfinalį, nieko nereiškia - jie vis tiek yra labai pavojingi”, - kalbėjo “Panathinaikos” strategas Željko Obradovičius.

F grupėje Vitorijos “Tau Ceramica” (Ispanija), “Panathinaikos” ir Bolonijos “Climamio” (Italija) pirmajame TOP-16 varžybų rate iškovojo po 2 pergales iš trijų galimų. Be pergalių liko vienintelis “Žalgiris”.

Sporto halėje pirmąjį “Žalgirio” ir “Panathinaikos” mačą 84:73 laimėjo graikų klubas.