Į Ispaniją sparnus pakėlė Marius Grigonis, o praėjusio sezono lyderiai Artūras Gudaitis, Tomas Dimša bei Vaidas Kariniauskas turėtų debiutuoti pagrindinėje „Žalgirio“ komandoje. Taip pat stipriausioje Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ marškinėlius apsivilks ir Paulius Sorokas. Būtent šie žaidėjai buvo pagrindiniai pergalių kalviai tiek praėjusį, tiek užpraėjusį sezoną, kai „Žalgiris-2“ dukart iš eilės pasidabino NKL bronzos medaliais.

Iš praėjusių metų sudėties komandoje turėtų likti tik Lukas Lekavičius, Justas Tamulis, Nerijus Barauskas ir po traumos atsigaunantis Ernestas Serkevičius.

„L. Lekavičius, J. Tamulis ir N. Barauskas tikriausiai atstovaus mūsų komandai. Nors prie komandos jie prisijungs vėliau, būtent aplink šiuos žaidėjus ir bus lipdomas žaidimas. Tiesa, kol kas jie treniruojasi su pagrindine ekipa“, - apie komandos senbuvius pasakojo T. Masiulis.

Trenerio teigimu, su pagrindine „Žalgirio“ ekipa palaikomi glaudūs ryšiai, tad būsimiems ekipos lyderiams, kurie šiuo metu stažuojasi pagrindinėje komandoje neturėtų būti sunku greitai ir tinkamai įsilieti į komandą.

„Komandos bendradarbiauja, treneriai keičiasi patirtimi, stengiamės naudoti panašias sistemas. Be abejo, skiriasi komandų lygis, pats išpildymas, bet stengiamės dirbti ta pačia kryptimi kaip ir Lietuvos čempionai. Todėl tikrai nemanau, kad prie mūsų ekipos prisijungę žaidėjai susidurs su naujovėmis ar diskomfortu“, - teigė T. Masiulis, pats neretai stebintis Elio Zouro vedamas treniruotes.

Ilgametis „Žalgirio“ žaidėjas kalbėdamasis su Žalgiris.lt atskleidė artėjančio sezono komandos gaires. „Žalgirio-2“ sudėtyje be jau minėtų krepšininkų rungtyniaus perspektyviausi Kauno krepšinio mokyklų auklėtiniai: Lietuvos šešiolikmečių rinktinės lyderiai – Martynas Varnas ir Martynas Echodas, aštuoniolikmečiai – Paulius Valinskas, Pijus Mykolaitis, Rokas Ulvydas bei E. Serkevičius. Taip pat atsiskleisti galimybę turės jaunesni žaidėjai Ignas Fiodorovas ir Justas Klimavičius.

„Žalgirio-2“ komandai atstovaus ir T. Masiulio auklėtinis devyniolikmečių rinktinėje – Donatas Tarolis. Aukštaūgis praėjusį sezoną buvo Gargždų „Gargždai-Bremena“ lyderis. Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) devyniolikmetis vidutiniškai rinkdavo po 13,5 taško, sugriebdavo po 7,1 atšokusio kamuolio.

Pasak jauno trenerio, NKL prizininkų komandoje šiuo metu vyksta esminiai, neišvengiami pokyčiai ir nors išlaikyti sėkmingus rezultatus antroje pagal pajėgumą Lietuvos lygoje bus sunku, jis teigė esąs pasiruošęs sunkumams.

„Komanda atjaunėjo, praradome pagrindinius žaidėjus. Keletą sezonų pavykdavo išsaugoti ekipos branduolį, rezultatai džiugino, tačiau atėjo metas permainoms. Buvusiems auklėtiniams laikas išbandyti save aukštesniame lygyje, o štai dabar išaušo metas kitiems perspektyviems lietuviams. Lengva nebus, bet esame pasiruošę iššūkiams“, - kalbėjo Sidnėjaus olimpinių žaidynių prizininkas.

Su jaunimu treniruotėse pluša ir du vyresni žaidėjai. „Žalgirio“ treniruočių centre patarimais su jaunaisiais žalgiriečiais dalinasi baltarusis – Olegas Kojenecas bei Šarūno Jasikevičiaus brolis – Vytenis.

„Su veteranu iš Baltarusijos sudarytas kontraktas, o V. Jasikevičius tik padeda mums tinkamai ruoštis artėjančiam sezonui, dalinasi patirtimi su jaunais gynėjais“, - apie vyresnių žaidėjų padėtį ekipoje pasakojo T. Masiulis.

Praėjusį sezoną A. Kojenecas praleido Mažeikiuose. Aukštaūgis su mažeikiškiais tapo NKL čempionu, o ir pats buvo svarbiu ramsčiu komandai sezono metu. Reguliariame sezone naujasis „Žalgirio-2“ vidurio puolėjas vidutiniškai aikštėje praleisdavo po 22 minutes, rinkdavo po 11,8 taško ir atkovodavo po 4,1 kamuolio per rungtynes.

„Komandai trūko aukštų krepšininkų, o be D. Tarolio perspektyvių jaunuolių tarp kandidatų, deja, daugiau neatsirado. Nenorėjome, kad per treniruotes žemesni krepšininkai žaistų ne savo pozicijose, todėl ieškojome tikro profesionalo, kuris būtų autoritetu jauniems žaidėjams. Kol kas veteranas pateisina visus mūsų lūkesčius“, - Žalgiris.lt portalui teigė vyriausiasis „Žalgirio“ dublerių treneris.

„Žalgirio-2“ ekipa sezonui ruošiasi Kaune ir jau sužaidė du kontrolinius mačus. Treneris taip pat sutiko atskleisti artimiausius komandos planus.

„Sportuojame Kaune, tam turime puikias sąlygas. Šią savaitę vykstame į Jonavą, kur sužaisime dar keletą rungtynių su būsimais varžovais NKL (Vilniaus „Perlu“ bei Jonavos „Triobet“)“, - apie artimiausius planus pasakojo Eurolygos čempionas.

Jauna, tačiau ambicijų neslepianti laikinosios sostinės komanda jau spėjo gauti skaudų antausį kontrolinėse rungtynėse nuo NKL debiutuosiančio Trakų „Trakai“ klubo (98:61). T. Masiulis tikina, jog jauniesiems žalgiriečiams dar trūksta susižaidimo ir patirties, kuri ateis laikui bėgant.

„Bandysime pasirodyti sėkmingiau nei buvusiose draugiškose rungtynėse. Kol kas krepšinio aikštelėje praleidome tik savaitę, todėl pirmajame mače buvo sunku grumtis su vyresniais varžovais. Dabar svarbiausia leisti jauniems žaidėjams tinkamai įsilieti į komandą“, - sakė T. Masiulis.

Vasarą Lietuvos devyniolikmečių rinktinę treniravęs T. Masiulis iškovojo bronzą pasaulio čempionate, tačiau šio laimėjimo stengiasi nesureikšminti.

„Pradėjus trenerio karjerą bandau perteikti tas žinias, kurias pats gavau būdamas žaidėju. Rėmiausi savo asmenine, buvusių trenerių patirtimi. Dabar esu ieškojimo kelyje, bendrauju su kitais strategais, dalyvauju pagrindinės „Žalgirio“ ekipos treniruotėse, gilinuosi ir ieškau tinkamiausio braižo tiek man, tiek komandai“, - baigdamas pokalbį su Žalgiris.lt mintis dėstė T. Masiulis.

Jauna ir pasikeitusi „Žalgirio-2“ ekipa sezoną pradės jau mažiau nei už mėnesio. NKL sezono startas numatytas spalio 4-ą dieną rungtynėmis su Vilniaus „Statyba“.