Draugiškose krepšinio rungtynėse „auksinė“ rinktinė susitiko su „EuroStars“ komanda ir nugalėjo ją rezultatu 85:68 (20:10, 19:16, 21:19, 25:23).

13 taškų nugalėtojams pelnė Saulius Štombergas, 12 - Arvydas Macijauskas, 11 - Eurelijus Žukauskas.

9 taškus į varžovų krepšį įmetė Dainius Šalenga, po 8 - Virginijus Praškevičius, Darius Songaila ir Ramūnas Šiškauskas, 6 - Donatas Slanina, po 5 - Mindaugas Žukauskas ir Šarūnas Jasikevičius.

Dar dviejų „auksinės“ rinktinės narių nebuvo - tai Giedriaus Gusto ir Europos pirmenybėse Slovėnijoje šalies garbę ginančio Kšištofo Lavrinovičiaus.

Vyriausiojo trenerio vaidmuo atiteko Valdemarui Chomičiui, kadangi buvęs 2003 metų Lietuvos rinktinės treneris Antanas Sireika dirba klube Japonijoje, o treneris Gintaras Krapikas ir rinktinės administratorius Juozas Petkevičius taip pat dalyvauja 2013 metų Europos čempionate Slovėnijoje.

Ruso Jevgenijaus Pašutino vadovaujamoje „EuroStars" rinktinės sudėtyje žaidė praeityje garsūs krepšininkai Zacharas Pašutinas, Dmitrijus Domani (abu Rusija), Moustapha Sonko (Prancūzija), Leonidas Jailo, Grigorijus Chižniakas (abu Ukraina) ir Mate Škelinas (Kroatija).

Be krepšinio rungtynių, kuriose žaisti keturi kėliniai po aštuonias minutes, „Žalgirio“ arenoje susirinkę žiūrovai galėjo išvysti ir kitus Lietuvos krepšinio talentus.

Rinktinės vedlys Šarūnas Jasikevičius kartu su Marijonu Mikutavičiumi atliko legendinę dainą „Trys milijonai“. Šaras su nerimu laukė šio pasirodymo, o po jo galima pasakyti - Š. Jasikevičius krepšinį žaidžia tikrai geriau, nei dainuoja.

Grupė ŽAS šioje šventėje atliko pergalės himną „Fortūna“. Scenoje taip pat pasirodė merginų grupė „Roxy five“ bei naujojo TV3 muzikinio šou „Romeo ir Džiuljeta“ dalyviai Vaidas Baumila ir Raminta Naujanytė-Bjelle.