Per pirmąjį kėlinį abiejų komandų krepšininkai dažnai stabdė varžovus pražangomis ir net 25 kartus stojo prie baudų metimo linijos. Pirmuosius taškus „Žalgiriui“ pelnė komandos naujokas Justinas Dentmonas, bet kauniečiams 7 minutes nepasižymint iš žaidimo „Neptūnas“ sugebėjo atsiplėšti 16:4. Visgi Pauliui Jankūnui ir J.Dentmonui pelnius po šeštąjį tašką žalgiriečiai priartėjo, o Siimas-Sanderis Vene tritaškiu su sirena sušvelnino atsilikimą – 18:22.

Antrąjį ketvirtį tritaškiu pradėjo Tomas Dimša ir kauniečiai pradėjo kvėpuoti „Neptūno“ krepšininkams į nugaras. Galiausiai 6 taškus surinkęs Tadas Klimavičius persvėrė rezultatą (28:26). Klaipėdiečiai vėl kiek atkuto, bet savo dešimtuosius taškus pelnė P.Jankūnas ir T.Klimavičius, pastarasis įdėjęs po gražaus S.Vene perdavimo – 36:37.

Iškart po didžiosios pertraukos aktyviai žaidė J.Dentmonas, savo sąskaitą papildęs dar 4 taškais. Tritaškį pataikęs P.Jankūnas netrukus pridėjo 4 taiklias baudas – 48:46. Mindaugui Kupšui pasižymėjus iš po krepšio ir įmetus baudą „Žalgiris“ pirmavo 51:46, bet šeimininkai greitai atsakė 7 taškais. Su tuo nesitaikstė Kasparas Vecvagaras, po kurio 5 taškų bei T.Klimavičiaus ir P.Jankūno dvitaškių „Žalgiris“ buvo priekyje 60:55. Visgi per paskutinę minutę kelios žalgiriečių klaidos neleido laimėti kėlinio – 60:61.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje M.Kupšas įmetė 4 taškus (64:61), tačiau „Neptūno“ įžaidėjas Arvydas Eitutavičius smeigė du tritaškius paskutinėmis atakų sekundėmis ir Klaipėdos ekipa vėl pirmavo 71:66. Po minutės pertraukėlės S.Vene ir Vytenis Lipkevičius pelnė greitus taškus – 70:71. Klaipėdiečiams vėl atsiplėšus (75:71), Artūras Milaknis tritaškiu ir V.Lipkevičius baudomis lygino rezultatą 75:75. Ryžtingai prasiveržęs po krepšiu dar kartą tai padarė K.Vecvagaras (77:77), bet likus 10 sekundžių neįtikėtiną metimą pataikė Marius Runkauskas. Po minutės pertraukėlės paskutinysis K.Vecvagaro bandymas nebuvo sėkmingas ir kauniečiams teko pripažinti varžovų pergalę 77:79.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 19 (7 atk. kam., 5 kld.), T.Klimavičius 12 (5 atk. kam.), J.Dentmonas 11 (3 per. kam.), V.Lipkevičius 9 (5 atk. kam.), M.Kupšas 8. K.Vecvagaras 7, S.Vene 5, A.Milaknis 3, T.Dimša 3, L.Lekavičius 0, V.Kariniauskas 0, T.Jogėla 0, V.Čižauskas 0.

„Neptūnas“: A.Butkevičius 15 (7 atk. kam.), V.Vasylius 14, M.Runkauskas 11, M.Girdžiūnas 11.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)