Uteniškiai sėkmingai pradėjo susitikimą ir ne tik neleido varžovams atitrūkti, bet patys didžiąją laiko dalį buvo priekyje. Sėkmingų Karolio Petrukonio ir Gintauto Matulio atakų dėka „Juventus“ ekipa po pirmųjų dešimties minučių turėjo keturių taškų pranašumą – 21:17.

Antrojo ketvirčio pradžioje puikiai į žaidimą įsiliejo A.J.Matthewsas, kurio keturių taškų iš eilės dėka „Juventus“ persvara pasiekė rekordinę ribą – 25:17. Visgi tolimų tikslių metimų dėka Južno ekipa netruko panaikinti visą deficitą, o paskutinėmis ketvirčio minutėmis išsiveržė į priekį – 44:42.

Po didžiosios pertraukos aikštėje jau dominavo “Chimik” klubas, tačiau svečiai iš Ukrainos lemiamą persvarą įgijo tik ketvirtojo kėlinio viduryje. Lemiamame ketvirtyje sužaidus tris minutes po A.J.Matthewso dėjimo komandas dar skyrė tik septyni taškai (67:74), bet per likusį laiką ukrainiečiai surengė uraganiškų atakų bangą ir iškovojo įtikinamą pergalę rezultatu 98:80.

„Juventus“ ekipai po 15 taškų surinko Karolis Petrukonis (7 atk. kam.) ir Keyronas Sheardas (tritaškiai 3/5), 14 – A.J.Matthewsas (11 atk. kam.), 12 – Gintautas Matulis (5 rez. perd.), 7 – Aidas Viskontas (7 kld.), 6 – Nikita Barinovas (7 atk. kam.), po 3 – Edgaras Stanionis, Ernestas Ežerskis, Cameronas Rundlesas, 2 – Jaunius Davniukas.

Uteniškiai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių (41:25), tačiau padarė 22 klaidas ir tiek pat sykių pažeidė taisykles. Južno komanda ypač tiksliai atakavo iš toli (13/26 tritaškiai) bei atliko 22 rezultatyvius perdavimus.

„Tai buvo tik pirmosios mūsų rungtynės, todėl didžiausią dėmesį kreipėme ne į rezultatą, o tai, ką mums pavyko nuveikti per pirmąją pasirengimo savaitę. Šiandien daug eksperimentavome, nes mūsų sudėtyje dar yra peržiūroje dalyvaujančių krepšininkų. Jiems turėjome leisti pažaisti ilgiau. Išbandėme kelias gynybos sistemas, pažiūrėjome, ką turime taisyti ir dirbsime toliau“, – po rungtynių teigė „Juventus“ ekipos vyr. treneris V.Masalskis.

Kitas rungtynes „Juventus“ ekipa žais rugsėjo 13 dieną Alytuje, kur susitiks su Sankt Peterburgo „Spartak“ klubu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)