Pirmasis rungtynių kėlinys vyko taškas į tašką, „Nižnij Novgorod“ krepšininkai prieš didžiąją pertrauką šiek tiek atitrūko – 42:34, tačiau „Neptūnas“ nesiruošė nuleisti rankų ir nuolat lipo varžovams ant kulnų.

Ketvirtojo kėlinio viduryje Mariaus Runkausko iniciatyva „Neptūnas“ ne tik pasivijo, bet ir persvėrė rezultatą savo naudai – 69:65. Netrukus dėl išnaudoto pražangų limito ant suolelio atsisėdo net trys Klaipėdos ekipos aukštaūgiai: Andrew Smith, Simas Galdikas ir Vytautas Šarakauskas ir rusai tuo pasinaudojo – vėl susigrąžino iniciatyvą ir išplėšė sudėtingą pergalę – 84:79.

„Neptūno“ gretose geriausiai sekėsi Mariui Runkauskui. Jo sąskaitoje 18 taškų. Po 12 taškų pridėjo Martynas Mažeika ir Edgaras Ulanovas, po 7 – Mindaugas Girdžiūnas, Simas Galdikas ir Valdas Vasylius, po 5 – Arvydas Eitutavičius ir Arnas Butkevičius, 4 - Endrew Smith, 2- Vytautas Šarakauskas.

Iš varžovų išsiskyrė 21 tašką pelnęs Paul Brandon, 18 – Petr Gutanov.

„Buvome arti pergalės. Labai nedaug trūko. Ketvirtojo kėlinio viduryje, kuomet pirmavome 4 taškais, galėjome nepaleisti iniciatyvos iš savo rankų, bet deja, išsibaudavo mūsų aukštaūgiai ir jau buvo sudėtinga išlaikyti persvarą. Pritrūko šiek tiek sėkmės. Sekmadienį kausimės su „Žalgiriu“, norėtųsi iškovoti pergalę. To ir sieksime“, - kalbėjo „Neptūno“ strategas Kazys Maksvytis.

„Neptūnas“ su „Žalgiriu“ susitiks rugsėjo 8 dieną (sekmadienį) 19.15 val. „Švyturio“ arenoje.

Vlado Garasto taurės vyrų krepšinio turnyras vyks iki rugsėjo 10 dienos (antradienio).

Jame, be LKL bronzininkų - „Neptūno“ ir „Nižnyj Novgorod“ ekipų, dalyvauja LKL čempionas Kauno „Žalgiris“, LKL vicečempionas Vilniaus „Lietuvos rytas“, taip pat Europos taurės turnyro nugalėtojas Krasnodaro „Lokomotiv Kuban“ (Rusija) bei Ukrainos čempionas - Kijevo „Budivelnik“.

Draugiškas tarptautinis Vlado Garasto taurės vyrų krepšinio turnyras uostamiestyje rengiamas antrus metus iš eilės.

Pernai turnyro nugalėtoja tapusi Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ komanda šiemet taip pat tikisi išsaugoti lyderės pozicijas.

„Pergalė, kurią iškovojome šiame solidžiame turnyre praėjusiais metais, buvo sėkminga rudens sezono starto pradžia. Kai sulaukėme kvietimo į Klaipėdą atvykti ir šiemet - net nesvarstę sutikome. Nors šį rudenį turnyre dalyvaus itin stiprios ekipos, važiuojame nugalėti“, - Krasnodaro komandos nuotaikas atskleidė klubo viceprezidentas sporto reikalams Ginas Rutkauskas.

„Lietuvos ryto“ klubo direktoriaus Martyno Purlio teigimu, praėjusių metų krepšinio šventė uostamiestyje paliko tik teigiamus įspūdžius ir sustiprino Klaipėdos, kaip krepšinio miesto, įvaizdį.

„Šiame turnyre dalyvauja ir kelios Eurolygos komandos. Tokio aukšto lygio krepšinio renginio Lietuvoje iki šiol nebuvo. Be to, labai tinkamai parinktas ir laikas. Šis draugiškas turnyras - tai įžanga į naują sezoną, padėsianti komandoms įvertinti savo jėgas“, - teigė M. Purlys.

Šiemet draugiškas krepšinio turnyras arenoje truks keturias dienas, rugsėjo 7-10 d., ir vyks dviejuose pogrupiuose, kasdien sužaidžiant po dvejas varžybas. Daugiausiai taškų pelniusi komanda pateks į finalą, kuriame susitiks su kitos grupės lyderiais. Trys finalinės kovos vyks paskutinę turnyro dieną - rugsėjo 10-ąją.

Apdovanotos bus ne tik pirmos trys komandos, bet ir geriausias krepšininkas iš kievieno klubo bei geriausias vidurio puolėjas, krašto puolėjas ir gynėjas.

Vlado Garasto taurės turnyro tvarkaraštis:

Rugsėjo 8 d. (sekmadienis)

17 val. „Lietuvos rytas“ - „Budivelnik“ (B grupė);

19.15 val. „Neptūnas“ - "Žalgiris" (A);

Rugsėjo 9 d. (pirmadienis)

17 val. „Žalgiris“ - „Nižnij Novgorod“ (A);

21 val. „Lietuvos rytas“ - „Lokomotiv-Kuban“ (B);

Rugsėjo 10 d. (antradienis)

15.45 val. A3 - B3 (dėl 5-6 vietų);

18 val. A2 - B2 (mažasis finalas);

20.15 val. A1 - B1 (finalas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)