„Kompanija nuolat ieško naujovių ir siekia inovacijomis palengvinti gyvenimą, o projektu norime prisidėti prie jaunų perspektyvių krepšininkų ateities kūrimo.

Suteikiame jauniesiems talentams galimybę gilinti savo įgūdžius, treniruotis su geriausiais Lietuvos krepšinio specialistais. Džiaugiamės, kad projektas vyksta sėkmingai, į jį įsitraukė daug profesionalių trenerių ir krepšinio ekspertų“, – teigė projekto iniciatorės kompanijos „Samsung Electronics Baltics“ vadovas Lietuvoje Simonas Skupas.

„Ši iniciatyva jaunosios Lietuvos krepšinio kartos tobulėjimui yra prasminga ir reikalinga. Sulaukti palaikymo, paskatinimo yra svarbu, ypač jaunam sportininkui, tad norėtųsi, kad atrinkti vaikai išnaudotų jiems suteiktas galimybes ir siektų užsibrėžto tikslo“, – sakė Lietuvos krepšinio federacijos garbės prezidentas Vladas Garastas.

Narių atrankos vyks Vilniuje, Kaune, Panevėžyje ir Klaipėdoje, o 2013 – 2014 metų projekto dalyvius atrinks Lietuvos krepšinio federacija kartu su nepriklausomais krepšinio specialistais. Į projektą patekę 14 jaunųjų talentų turės galimybę visus metus treniruotis ir semtis patirties iš geriausių Lietuvos krepšinio trenerių bei žaidėjų.

„Į atrankas kviečiame krepšinio ir sporto mokyklų auklėtinius iš visos Lietuvos, gimusius 1999 metais. Pasirinkta amžiaus grupė suteiks galimybę kryptingai ruošti jaunuolius būsimai U-16 rinktinei. Tikimės, kad projekto dalyviai ateityje atstovaus ir Lietuvos nacionalinei krepšinio rinktinei,“ – kalbėjo projekto ambasadorius Linas Kvedaravičius.

Kompanija nuo 2004 metų remia Lietuvos krepšinį. 2012 metais kompanija rėmė Europos jaunučių (iki 16 metų) vaikinų, Pasaulio jaunių (iki 17 metų) vaikinų ir Europos jaunių (iki 18 m.) vaikinų krepšinio čempionatus. Londono 2012 metų olimpinių žaidynių rėmėja „Samsung“ turėjo išskirtines teises kartu su Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu organizuoti šalyje deglo nešėjų atranką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)