Japonai rimčiau "Neptūnui" pasipriešino tik pirmajame kėlinyje, tačiau netrukus Kazio Maksvyčio treniruojamas "Neptūnas" perėmė iniciatyvą ir iki didžiosios pertraukos susikrovė 22 taškų persvarą - 60:38.

"Neptūnas" laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių (40:32) ir rečiau klydo (11 klaidų prieš 17).

Klaipėdos ekipą į pergalę vedė Valdas Vasylius, surinkęs 21 tašką, Simas Galdikas pridėjo 18 (11 atk. kam.), Arnas Butkevičius - 17, Vytautas Šarakauskas - 14, Martynas Mažeika - 12, Arvydas Eitutavičius ir Mindaugas Girdžiūnas - po 7 tšk.

Antradienį į Klaipėdą atvyks ir prie "Neptūno" ekipos prisijungs 211 cm ūgio legionierius iš JAV Andrew Smithas. Rugsėjo 9 dieną 23-ąjį gimtadienį švęsiantis krepšininkas su Klaipėdos ekipa sudarė vienerių metų sutartį.

Pirmoji rimtesnė A. Smitho repeticija su "Neptūno" ekipa bus rugsėjo 7-10 dienomis per Klaipėdoje, "Švyturio" arenoje, vyksiantį Vlado Garasto taurės turnyrą.

Jame, be LKL bronzininkų - "Neptūno" krepšininkų, dalyvaus LKL čempionas Kauno "Žalgiris", LKL vicečempionas Vilniaus "Lietuvos rytas", taip pat atvyks ekipos iš Rusijos - Žemutinio Naugardo "Nižnij Novgorod", Europos taurės turnyro nugalėtojas Krasnodaro "Lokomotiv Kuban" bei Ukrainos čempionas - Kijevo "Budivelnik".

Į draugiško Vlado Garasto taurės turnyro varžybas bilietus galima įsigyti "Bilietai LT" kasose ir elektroninėje bilietų parduotuvėje www.bilietai.lt.

Primename, kad "Neptūnas" šį sezoną sudarė kontraktus su Arnu Butkevičiumi, Valdu Vasyliumi, Deividu Makliuru (David McClure), Martynu Mažeika, Mariumi Runkausku, Simu Galdiku ir Arvydu Eitutavičiumi, taip pat turi galiojančias sutartis su Vytautu Šarakausku ir Mindaugu Girdžiūnu. Komandą ateinantį sezoną ir toliau treniruos Kazys Maksvytis ir Tomas Rinkevičius.