Tad S. Butauto turnyrą laimėjo jo sūnaus Ramūno Butauto treniruojamas Latvijos čempionas iš Rygos.

Kauno sporto halėje vykusiame keturių komandų turnyre trečią vietą užėmė Ukrainos Dnepropetrovsko „Dnepr“ komanda, kurią treniruoja Valdemaras Chomičius. Mažajame finale „Dnepr“ 77:72 (19:14, 22:18, 16:11, 20:29) nugalėjo Estijos Rakverės „Tarvas“ ekipą.

Finalo rungtynes puikiai pradėjo Lukas Lekavičius. Jis pelnė pirmuosius taškus ir perėmęs kamuolį išvedė į greitą ataką Vytenį Lipkevičių. Tai privertė VEF trenerį Ramūną Butautą iškart prašyti minutės pertraukėlės. Po jos L. Lekavičius atliko rezultatyvų perdavimą Artūrui Milakniui bei pats taikliai atakavo iš vidutinio nuotolio – 9:0.

Tuomet įsimėtė svečių įžaidėjas D. Brownas, bet po krepšiu prasiveržęs A. Milaknis ir D. Browno gynybą įveikęs L. Lekavičius išlaikė persvarą – 14:7. Dešimtąjį tašką pelnęs D. Brownas padėjo VEF ekipai išsiveržti į priekį (16:14), bet Justas Tamulis per paskutinę pirmojo kėlinio ataką pataikė iš trijų taškų zonos – 17:16.

Nesulaikomai rungtyniavęs D. Brownas tęsė savo puikų pasirodymą ir pataikęs du tritaškius iš eilės Rygos komandai sukrovė 6 taškų pranašumą (24:18). Su tuo nesitaikstė A. Milaknis. „Žalgirio“ snaiperis smeigė tritaškį ir perėmęs kamuolį dėjimu užbaigė greitą ataką. Penkis taškus iš eilės pelnius Tadui Klimavičiui bei 4 pridėjus Pauliui Jankūnui, žalgiriečiai vėl buvo persvėrę rezultatą (34:32). Visgi jau pasibaigus antrojo kėlinio laikui teisėjai užskaitė latvių tritaškį metimą ir po 20 minučių žaidimo šeimininkai turėjo susitaikyti su minimaliu deficitu – 34:35.

Prasidėjus trečiajam kėliniui „Žalgiriui“ prireikė 3 minučių pelnyti taškus – tai padarė A. Milaknis. Porą tritaškių įmetę svečiai atsiplėšė 45:38, bet P. Jankūnas surinko 9 taškus iš eilės, dvitaškį pridėjo T.Klimavičius ir kauniečiai buvo priartėję 47:50. Tada VEF pelnė 9 taškus be atsako (59:47) ir tik Kasparo Vecvagaro taškai nutraukė „Žalgirio“ puolimo badą – 49:59.

Ketvirtąjį kėlinį pradėjo du taiklūs Tomo Dimšos tritaškiai. Kibiai gindamiesi žalgiriečiai sutrukdė latviams sklandžiai rengti atakas, o po T. Klimavičiaus dvitaškio su pražanga iš atsilikimo teliko 2 taškai – 59:61. Kėlinio viduryje visiškai perimti iniciatyvą kauniečiams sutrukdė kelios klaidos ir iš lanko išsisukę metimai.

Aikštelėje kilusį nervų karą galiausiai laimėjo svečiai. Likus žaisti minutę, po V. Lipkevičiaus tritaškio skirtumas tebuvo minimalus (64:65), bet kitoje atakoje Gatis Jahovičius pataikė tolimą metimą aidint 24 sekundžių laikrodžio sirenai. Nors iki rungtynių pabaigos T. Dimša ir L. Lekavičius spėjo įmesti po tritaškį, VEF lyderis D. Brownas baudomis surinko savo 35-ąjį tašką ir įtvirtino Latvijos čempionų pergalę.

„Žalgiris“: Paulius Jankūnas - 18 pelnytų taškų, Artūras Milaknis - 11, Tadas Klimavičius - 10, Tomas Dimša ir Lukas Lekavičius - po 9.

VEF: Danielis Brownas - 35, Arturas Berzinis, Davis Gekas ir Viktoras Iljinas - po 6.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)