Priežastis – dėl buvusio savininko Vladimiro Romanovo paliktų skolų ir įsipareigojimų, „Žalgiris“ dar ne vieną sezoną turės gyventi susiveržęs diržus.

„Finansinės galimybės (kad broliai Lavrinovičiai liks „Žalgiryje“, – SportIN.lt) nėra. Tikrai nėra tokios galimybės, kad mes pajėgtume mokėti jų kontraktus. Esame jiems tą pasakę ir jie tą žino“, – trečiadienį sporto portalui SportIN.lt sakė P. Motiejūnas.

Jis teigė, kad realiausia, jog broliai kitą sezoną žais užsienyje, o dėl vis dar galiojančių sutarčių su „Žalgiriu“, dalį algos privalės mokėti ir Kauno klubas. Nebent naujieji Lavrinovičių darbdaviai pasiūlytų visą sumą, kuri įrašyta solidžiuose, V. Romanovo valdymo laikais pasirašytuose kontraktuose.

Algą turėtų susimažinti

Nors Darjušas Lavrinovičius praėjusią savaitę sporto portalui SportIN.lt tvirtino ir toliau norintis rungtyniauti su broliu bei sutiksiąs susimažinti atlyginimą, realiau, kad „Žalgiryje“ liks tik vienas iš brolių – Kšištofas.

„Su broliais mes turime sutartis ir nuo tų sutarčių negalime bėgti. Esame pasakę (apie algos susimažinimą, – SportIN.lt), bet jie žino, kad tas susimažinimas turės būti labai didelis. Normalu, kad dabar jie dar gali ieškotis kažkokių kitų variantų. Paskui žiūrėsim, ką jie ras, ką mes galėsime daryti.“

„Dabar viskas daugiau priklauso nuo jų, nuo agentų. Kaip susiklostys situacija – ar jie gaus gerus pasiūlymus iš kažkur, ar ne. Agentai dirba, kad rastų kažką, kas duotų kažkiek pinigų, pasikviestų vieną brolį ar abudu“, – dėstė P. Motiejūnas.

Anot pranešimų, vieną iš Lavrinovičių, Darjušą, aktyviai vilioja Eurolygos debiutantė Kijevo „Budivelnik“ (Ukraina), valdoma buvusio „Žalgirio“ direktoriaus Gedimino Navikausko.

D. Songailai pinigų nėra

Prieš kelias dienas viešai savo paslaugas „Žalgiriui“ pasiūlė Darius Songaila, tačiau su LKL čempionų apranga kitą sezoną jo tikrai neišvysime.

„Toje pozicijoje yra (Paulius) Jankūnas, yra (Tadas) Klimavičius, o mūsų finansinės galimybės yra išnaudotos. Tikrai negalime sau to leisti (pasikviesti D. Songailą, – SportIN.lt), juolab, kad vis dar yra klaustukas dėl brolių“, – aiškino P. Motiejūnas.

„Taip, mums reikia dar vieno didelio žmogaus, bet negalime skubėti, kol neišsisprendė situacija su broliais. Dar ieškome ir vieno įžaidėjo. Šioje pozicijoje vedame derybas su keliais kandidatais. Tačiau kažko apibrėžto nėra. Aišku tik, kad tai bus užsienietis. Yra kandidatų iš NBA vasaros lygos (P. Motiejūnas joje lankėsi kartu su „Žalgirio“ treneriu Iliasu Zourosu, – SportIN.lt), yra ir kitų kandidatų. Bet tenka konkuruoti ir su kitais klubais. Dar ieškome dviejų žmonių“, – tikino „Žalgirio“ direktorius.

Vis dar neaišku ir kiek jaunųjų krepšininkų, praėjusią savaitę sužaidusių dvejas draugiškas rungtynes su „Žalgirio“ apranga, kitą sezoną pravers pagrindinės komandos duris.

„Treneris pamatė varžybas. Aišku, dabar jam daug aiškiau. Pasimatė, kaip kas atrodo aikštelėje, ne tik treniruočių metu. Toliau dirbam, norim, kad dar savaitę jie (jaunieji krepšininkai, – SportIN.lt) būtų pas mus, o tada žiūrėsim, ką daryti“, – pridūrė P. Motiejūnas.

Kitą sezoną Eurolygoje ir LKL kovosiantis „Žalgiris“ šiuo metu turi sutartis su Vyteniu Čižausku, Artūru Milakniu, Martynu Pociumi, Siimu-Sanderiu Vene, Vyteniu Lipkevičiumi, Artūru Gudaičiu, P. Jankūnu, T. Klimavičiumi, Robertu Javtoku ir Mindaugu Kupšu. Komandą treniruos graikas I. Zouros.