Pratybas taip pat rengė „auksinio jaunimo kartos“ treneris ir Klaipėdos „Neptūno“ vairininkas Kazys Maksvytis, buvęs nacionalinis vyrų rinktinės strategas Kęstutis Kemzūra, buvęs įvairių Lietuvos krepšinio lygos klubų treneris Nerijus Zabarauskas, buvęs krepšininkas Vytautas Valiulis, Jonavos „Triobet“ ir įvairių šalies jaunimo rinktinių treneris Kęstutis Naruševičius ir fizinio rengimo treneris Vitalijus Nikiforovas.

„Džiugu, kad sėkmingai suorganizavome jau antrą vaikinų krepšinio stovyklą“, - teigė vienas stovyklos organizatorių Dainius Čiuprinskas. – Su jaunuoliais dirbo daugybė trenerių, jie visi buvo labai skirtingi ir jaunieji krepšininkai galėjo gauti itin daug pamokų. Mačiau degančias jų akis, jų norą dirbti ir tobulėti. Aš stovyklos dalyviams dažnai sakau, kad jūs per savaitę netapsite daug geresniais krepšininkais, tačiau išmoksite įvairių dalykų ir žingsnis po žingsnio būsite patys geriausi“.

Visos stovyklos metu treneriai vertino jos dalyvius ir skirstė jiems balus. Po stovyklos paaiškėjo dvylika geriausių žaidėjų. Jie buvo apdovanoti „Adidas“ aprangomis ir sportiniais bateliais.

Geriausių stovyklos vaikinų dvyliktukas:

Regimantas Miniotas, Augustas Pampikas, Tomas Rimša, Lukas Tumpa, Ignas Fiodorovas, Valentinas Mitalauskas, Mantas Šerkšnas, Matas Budrys, Matas Ragauskas, Mintautas Bulanovas, Regimantas Šeškauskis ir Tadas Karaninas.

Krepšinio talentų stovyklos rinktinė

Pačiu geriausiu stovyklos žaidėju pripažintas Vilniaus krepšinio mokyklos atstovas R. Miniotas. 1996 metais vaikinas treneriu sužavėjo ne tik savo individualios savybėmis, tačiau ir elgesiu už aikštės ribų, drausme.

Geriausiu visos stovyklos krepšininkus išrinktas vaikinas turės galimybę pasirašyti sutartį su sportinės aprangos gamintoju „Adidas“, kuris jaunajam krepšininkui pasiūlys kelerių metų kontraktą ir tuo laikotarpiu aprūpins visa reikalinga krepšinio apranga ir sportiniais bateliais.

„Puikiai praleidau šitas aštuonias dienas, dirbau su įvairiais treneris, daug išmokau. Visi turi savo metodus, savo techniką, labai įdomu viską pamatyti ir išbandyti“, - kalbėjo R.Miniotas. – Labiausiai patiko V. Valiulio treniruotė. Jis buvo labai energingas ir užsivedęs. Paliko įspūdį ir pirmą dieną apsilankęs treneris iš Ispanijos. Jo metodika skiriasi nuo mūsiškių trenerių. Jis ramesnis, daugiau bendrauja su pačiais žaidėjais. Manau, labai naudingai praleidau čia laiką, visiems rekomenduočiau. Juk čia gali tobulinti savo įgūdžius, ko sėdėdamas namuose ant lovos tikrai nepadarysi. Netikėjau, kad būsiu pats geriausias stovykloje, tikrai stovykloje buvo puikiai rungtyniaujančių vaikinų“.

Geriausią stovyklos dalyvį apdovanojo Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo atstovas Tadas Klimavičius, kuris jauniesiems krepšininkams negailėjo patarimų.

„Visada stengdavausi dirbti individualiai, po treniruočių su broliu eidavome į kiemą ir dirbdavome. Vasarą ypatingai daug laiko praleisdavo aikštelėse, kur šlifuodavau savo judesius, - sakė T.Klimavičius. – Svarbiausia, kad jūs nebūtumėte vienpusiški žaidėjai, turite mokėti daugybę dalykų. Turite mokėti žaisti 2-3 pozicijose, varytis kamuolį ir daryti kitus dalykus“.

Organizatoriai tikisi, kitą vasarą perspektyviausius jaunuolius pakviesti jau į trečiąją jaunimo krepšinio stovyklą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)