Tai buvo staigmenų diena. Europos aštuoniolikamečių krepšinio čempionate Rygos arenoje Lietuvos jauniai ketvirtfinalyje pralaimėjus Latvijos bendraamžiams, Sabas brolius dvynius pakvietė į restoraną vakarienei. Po jos broliai pasiūlė A. Saboniui susipažinti su keliais šimtais krepšinio eksponatų, kuriuos įvairiose pasaulio šalyse surinko Normundas. Daugiausia jų apie didžiausią Macių meilę - Lietuvos krepšinį. Visa tai Arvydui padarė didelį įspūdį, todėl jis ir paliko namų muziejuje Rygoje savo autografą... Dar neseniai nedaug kam žinomus Latvijos brolius dvynius išgarsino Lietuvos žiniasklaida.

Lygiai prieš dvejus metus, kai Latvijos sostinėje Lietuvos devyniolikamečių rinktinė su Jonu Valančiūnu iškovojo pasaulio jaunimo čempionato aukso medalius, LKF prezidentas, Europos, pasaulio ir olimpinių žaidynių čempionas A. Sabonis pirmąkart Rygoje sutiko brolius Normundą ir Naurį Macius, kaunozurnalistai.lt sakė TV laidos „Krepšinio pasaulyje“ redaktorius Vidas Mačiulis. - Sabas, susipažinęs su lietuviškai kalbančiais broliais ir pamatęs jų tatuiruotes su Lietuvos krepšininkų atvaizdais, mane su operatoriumi Laisviu Karveliu paragino įamžinti tai, ko dar nebuvome regėję ir girdėję…

Ta pažintis su A. Saboniu dvyniams Maciams buvo lemtinga. Greitai visos mūsų šalies žiniasklaidos priemonės papasakojo apie brolius, kurie pernai atsisakė Latvijos pilietybės, o šiemet tapo lietuviais, nes tokios tautybės buvo ir jų dabar jau miręs tėvas Kazimieras.

Pavasarį džiaugsmą netikėtai apkartino incidentas Kauno „Žalgirio“ arenos prieigose, kai Nauris pakėlė ranką prieš Madrido „Real“ krepšininką, kai jis nepagarbiai atsiliepė apie Lietuvą. Už tai N. Macių 1300 litų nubaudė Kauno apylinkės teismas, o Eurolyga Nauriui bei Normundui uždraudė dalyvauti jos organizuojamose varžybose (dėl to dar vyks teisminis nagrinėjimas), o „Žalgiris“ turės sumokėti 25 tūkstančių eurų baudą.

Dvyniai Maciai už „Žalgirį“ patys pasiryžo sumokėti baudą Eurolygai, jau įkūrė fondą „Braliukai“, kurį papildys ir lėšos, gautos už du rugpjūčio pabaigoje pasirodančius lietuviškus gaminius… „Braliukai“, kurie bus parduodami ir Latvijoje.

Mudu su broliu labai džiaugiamės, kad būtent krepšinio miesto Kauno dvi uždarosios akcinės bendrovės maloniai sutiko įgyvendinti mūsų sumanymą“, - svetainei kaunozurnalistai.lt sakė N. Macius. – Įdomiausia, kad Sabas aną vakarą Rygoje mums padėjo apsispręsti dėl būsimų gaminių dizaino ir atspalvių, todėl jis tapo savotišku „krikštatėviu“.

Europos vyrų krepšinio čempionatą Slovėnijoje, kur asmeniškai brolius Macius pakvietė dalyvauti LKF prezidentas A. Sabonis, jie vėl pasitiks su gera nuotaika. Ir, kaip sako broliai dvyniai, vėl iš visos širdies abu „sirgs“ už Jono Kazlausko vadovaujamą rinktinę!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)