Lietuviai pasipriešinimo iš varžovų sulaukė tik pirmame kėlinyje, tačiau sėkmingos gynybos dėka po antro kėlinio susikrovė solidų pranašumą (39:20).

Tomo Pačėso auklėtiniai iki rungtynių pabaigos ne tik išlaikė persvarą, bet ją dar labiau padidino ir sutriuškinę Juodkalnijos krepšininkus turnyre užėmė 7-ą vietą.

Sėkmingiausiai mūsiškių gretose rungtyniavo 20 taškų pelnęs Paulius Semašką (6/10 dvitaškiai, 7 rez. perd. ir 4 per. kam.). 18 taškų pridėjo Mindaugas Kačinas (8 atk. kam.), po 11 - Laimonas Chatkevičius (8 atk. kam.), Rytis Juknevičius ir Martynas Paliukėnas, 6 - Osvaldas Olisevičius (7 atk. kam.).

Antrą mačą iš eilės praleido Tauras Jogėla, kuris nelemtame ketvirtfinalyje, užkirtusiame kelią lietuviams iki medalių, susižeidė galvą.

Pralaimėjusiems 19 taškų pelnė Vukota Pavičius, 14 - Danilo Nikoličius (11 atk. kam.).

Primename, kad pirmame rate lietuviai įveikė Serbiją (68:64), Vokietiją (74:62), Gruziją (107:49), bet pralaimėjo graikams (74:77). Antrame etape T. Pačėso treniruojama komanda įveikė Juodkalniją (63:56) ir Kroatiją (70:65), bet pralaimėjo turkams (48:52).

Ketvirtfinalyje Lietuvos rinktinė susitiko su italais ir labai apmaudžiai po pratęsimo pralaimėjo (72:75). Rungtynėse dėl 5-8 vietos 20-mečiai rungtynių pabaigoje atidavė pergalę ir Turkijos bendraamžiams (68:70).

Turnyro finale šiandien vakare kovos Latvijos ir Italijos rinktinės, o mažajame finale - rusai ir ispanai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)