Pirmenybės – pernelyg vėlyvos

„Čempionatas šiais metais vyks per vėlai, visi žaidėjai jau turės kontraktus, o tuos, kas tuo metu dar nebus nieko pasirašę, turėtų apimti didelė panika. Tikiuosi, kad išsirinkti klubą galėsiu per ateinančias dvi ar tris savaites“, – DELFI sakė gynėjas Martynas Pocius.

Madrido „Real“ (Ispanijoje) per dvejus metus neįsitvirtinęs krepšininkas šią vasarą siejamas su abiem stipriausiems Lietuvos klubais – Kauno „Žalgiriu“, kuriame M. Pocius pradėjo savo karjerą Europoje grįžęs po studijų JAV, ir Vilniaus „Lietuvos rytu“.

Apie klubų dėmesį M. Pocius kalba nenoriai.

„Nenoriu nieko komentuoti, kol viskas – tik kalbų lygyje“, – paaiškino žaidėjas.

Gavo konkretų pasiūlymą

Tuo metu kitas gynėjas Martynas Gecevičius – atviresnis. Pirėjo „Olympiakos“ komandai nebereikalingas lietuvis patvirtino, kad yra gavęs konkrečių pasiūlymų iš Lietuvos klubų. Tiesa, jų pavadinimų krepšininkas neatskleidė.

„Siūlymai yra siūlymai. Visus juos svarstau, žiūriu, kas geriausia man, ir tuomet nuspręsiu. Ieškosiu varianto, kuris būtų naudingas tiek žaidybine, tiek finansine prasmėmis“, – teigė M. Gecevičius.

Dar vieną gynėją – Renaldą Seibutį – jo dabartinis klubas „Lietuvos rytas“ bando įtikinti žaisti už mažesnį atlyginimą. Pats krepšininkas DELFI tvirtino, kad kol kas jokių permainų nėra įvykę.

„Turiu dar metus galiosiantį kontraktą ir esu „Lietuvos ryto“ žaidėjas. Viskas kaip buvo, taip ir likę“, – patikino R. Seibutis.

Treneriai vertino skirtingai

Tiek M. Pocius, tiek M. Gecevičius rinktinės stovykloje turės galimybę prisiminti žaidimo įgūdžius, kurių pasibaigusiame sezone jiems beveik neprireikė.

Jei M. Gecevičius nepakildavo nuo „Olympiakos“ atsarginių suolo, tai M. Pocius Madride taip pat negalėjo džiaugtis dideliu trenerio pasitikėjimu, o sezono pabaigą galutinai sugadino kojos operacija. Reabilitaciją žaidėjas užbaigė tik artėjant rinktinės stovyklai.

„Kol nepradėjome rimtai treniruotis, pats nežinau, kaip į krūvius reaguos mano koja. Tikiuosi, galėsiu normaliai sportuoti ir pasiekti gerą sportinę formą. Tikrai nemanau, kad nuo pirmos treniruotės ir pirmų draugiškų rungtynių viskas bus super. Tad vasarą laukia labai daug darbo – ne tiek dėl kažko kito, kiek dėl savęs“, – dėstė M. Pocius.

Du sykius iš eilės Eurolygos čempionu tapęs M. Gecevičius nusistebėjo paradoksu: prieš praėjusią olimpinę vasarą tuomečiam rinktinės treneriui Kęstučiui Kemzūrai jo paslaugų neprireikė, o šiemet po kur kas blankesnio sezono Jono Kazlausko kvietimo jis sulaukė.

„Praėjęs sezonas man buvo žymiai geresnis, ir vis tiek nepakvietė, o šiemet – pakvietė. Gal taip yra dėl to, jog pernai rinktinėje buvo daugiau mano pozicijos žaidėjų. Šiemet nebėra nei Rimanto Kaukėno, nei Šarūno Jasikevičiaus, todėl kvietė mane. Jeigu važiuoji, negalvoji, kad čia tik šiek tiek pasportuosi ir keliausi namo. Važiuoju nusiteikęs patekti į rinktinę“, – kalbėjo M. Gecevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)