Patvirtinus naują Europos taurių turnyrų sistemą, iš Eurolygos po reguliaraus sezono iškritę žalgiriečiai pasirodymą toliau tęstų antros pagal prestižą Europos taurės antrame etape. Anot P. Motiejūno, dėl šios priežasties „Žalgiriui“ reikėtų sužaisti tiek rungtynių, kad paprasčiausiai neliktų laiko dalyvauti dar ir VTB Vieningoje lygoje.

„Nepamirškime, kad ir Lietuvos krepšinio lygoje žaisime du ratus, o ne vieną, kaip buvo praėjusiame sezone. Dėl to mums net ir be VTB lygos reikės visą sezoną žaisti po dvejas rungtynes per savaitę. Dalyvauti dar ir VTB – neįmanomas dalykas. Būtume nebe krepšinio klubas, o kelionių agentūra. Gerai, praėjusiame sezone turėjome daug patyrusių krepšininkų, kurie galėjo žaisti tokiu grafiku, nes jiems nereikėjo daug treniruotis. O dabar ateina jaunimas, kurį tobulinti ir auginti lėktuve neįmanoma. Žaisti 90 rungtynių per sezoną būtų nesąmonė“, – DELFI aiškino „Žalgirio“ direktorius.

Anot jo, vienintelė galimybė likti VTB Vieningoje lygoje – išsireikalauti iš pastarosios kitokios varžybų sistemos. Čia pat P. Motiejūnas pripažino, jog tikimybė įtikinti lygos vadovybę sumažinti rungtynių skaičių yra abejotina.

„Pagal tokį formatą mes žaisti negalime, o ar jį galima pakeisti – klausimas turbūt skirtas pirmiausia Rusijai. Jie atsisakė savo nacionalinio čempionato, todėl turbūt nenorės nieko keisti, o mes tampame rusų įkaitais“, – sakė vienas Lietuvos čempionų vadovų.

Tuo tarpu šalies žiniasklaidoje trečiadienį nuskambėjo kiek kitokia „Žalgirio“ sprendimo motyvų versija. Esą trauktis iš VTB Vieningosios lygos Kauno klubą spaudžia Ukrainos verslo milžinas „PrivatBank“, su kuriuo „Žalgiris“ veda derybas dėl paramos sutarties. Svarstoma, kad kertasi ukrainiečių ir lygos generalinio rėmėjo iš Rusijos VTB banko interesai, todėl potencialūs kauniečių rėmėjai norėtų patys spręsti klausimą dėl „Žalgirio“ dalyvavimo VTB Vieningoje lygoje.

„Tokios interpretacijos piktina. Taip, derybos vyksta, bet šitie klausimai nesusiję. Niekas mums nekelia ultimatumų, kur žaisti, patys turime sudėlioti savo tvarkaraštį“, – tikino P. Motiejūnas.

Klubo direktorius taip pat tvirtino, jog sutarimas su „PrivatBank“ dar nėra pasiektas, kalbamasi ir su daugiau verslo atstovų.

Primename, jog naujo generalinio rėmėjo „Žalgiris“ ieško nuo praėjusio pavasario, kai iš klubo pasitraukė Vladimiras Romanovas ir jo valdoma „Ūkio banko investicinė grupė“, palikę komandą be finansavimo ir su dešimtmilijoninių skolų kupra.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)