Priešingai nei dauguma atostogaujančių Lietuvos moksleivių, projekte dalyvaujantys perspektyviausi šalies krepšinio mokyklų auklėtiniai nesiilsi. Savaitgalį susirinkę į Kauną, jaunieji krepšininkai klausė projekto ambasadoriaus Lino Kvedaravičiaus patarimų, dirbo su Klaipėdos „Neptūno“ strategu Kaziu Maksvyčiu, o po pietų apsilankė VšĮ „Penkta koja“ gyvūnų globos namuose, šiuo metu glaudžiančiuose beveik šimtą naujų šeimininkų laukiančių benamių šunų.

Pagrindinis dėmesys projekto programoje buvo skirtas krepšinio įgūdžių tobulinimui. Pirmoje treniruotėje, kurią vedė L.Kvedaravičius, vaikai buvo supažindinti su perdavimo technikos teorija, atliko praktinius pratimus.

„Tai buvo užduotys, kuriose reikia sujungti mąstymą ir techniką. Pavyksta dar ne viskas, bet pažanga ryškiai pastebima. Labai džiaugiuosi, kad vaikai, kurie vasaros metu lyg ir turėtų atostogauti, dirba susikaupę ir labai noriai“, – pažymėjo L. Kvedaravičius.

Itin aktyvioje K. Maksvyčio treniruotėje jaunieji talentai daug naujo sužinojo apie asmeninę gynybą bei krepšininko stovėseną.

„Dirbti su talentingu jaunimu labai malonu. Tuo labiau, kad pats tik visai neseniai išėjau iš jaunimo krepšinio terpės“, – teigė Lietuvos jaunimo rinktinėse ne vienus metus Joną Valančiūną treniravęs K. Maksvytis. – Mūsų šalis garsėja savo sportininkų resursais ir tarp šių keturiolikos vaikinų mačiau daug įdomių ir techniškų berniukų. Taip, tokių kaip Sabonis ar Valančiūnas mes sulaukiame kas dešimt ar dvidešimt metų, todėl ateitį prognozuoti sunku. Dabar aišku tik tiek, kad vaikai turi visas galimybes tobulėti ir siekti tikslo.“

Dieną su krepšinio kamuoliu jaunoji karta baigė išbandymu ugnimi – K. Maksvyčio vadovaujami berniukai aikštelėje susirungė su šiek tiek vyresniais Kauno krepšinio mokyklos „Aisčių 2000” komandos žaidėjais.

Projekto tikslas – jaunajai šalies krepšinio kartai suteikti geresnes sąlygas tobulėti ir siekti sportinių tikslų. Ilgalaikio projekto metu „Samsung“ globoja talentingiausius šalies krepšinio mokyklų auklėtinius, kuriuos atrinko Lietuvos krepšinio federacija, treneriai ir mokyklų vadovai.

Iš viso projekte dalyvauja 14 vaikų iš 7 krepšinio mokyklų Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)