Dar birželio pradžioje Laikinosios sostinės klubo direktorius Paulius Motiejūnas sakė, kad su graiku buvo susitikęs Trevize ir jo sprendimo tikisi sulaukti per dvi savaites.

E. Zouros atsakė į portalo zalgiris.lt klausimus.

- Kokios pagrindinės priežastys nulėmė jūsų sprendimą vėl sugrįžti į Kauną?

- Visų pirma, turiu paminėti kelią, kurį pasirinko klubas man pristatydamas visą idėją. Išdėstyta programa man labai patiko ir aš užsidegiau noru padėti atstatyti komandą. „Žalgiris“ visada buvo ir bus mano širdyje, todėl tikrai tikiu, kad komanda gyvuos dar ilgai. Dabar tam atsiveria naujos galimybės, prie kurių man bus garbė prisidėti.

- Sakoma, kad į tą patį upės vandenį dukart įbristi nėra įmanoma. Ko skirtingo tikitės šį kartą?

- Situacija bus visiškai skirtinga, nes turėsime mažesnį biudžetą. Taip, tai didelis iššūkis, tačiau dabar mes galime kurti ir pagaminti kažką naujo ir gero. Tai užveda. Žinoma, vieni to nepasieksime, todėl mums kaip niekad bus reikalingas gerbėjų palaikymas: tiek finansinis, tiek moralinis.

- Su ką tik atidaryta „Žalgirio“ arena spėjote susipažinti dar pirmą kartą treniruodamas žalgiriečius...

- Taip, laukiu tos akimirkos, kai vėl galėsiu į ją įžengti, nes čia yra krepšinio namai. O juos sukuria šauniausi aistruoliai Europoje, kurie puikiai išmano krepšinį. Jei jie mato, kad komanda kovoja ir stengiasi, jie nenusisuka nuo jos net ir jai pralaimint. Pasikartosiu sakydamas, kad kiekvienam treneriui yra garbė treniruoti „Žalgirį“.

- Ar sekėte komandos naujienas išvykęs iš Kauno?

- Žinoma. Niekada nebuvau nustojęs mylėti „Žalgirio“ ir Kauno. Juk čia, Kaune, gimė mano sūnus ir tai dar labiau pririšo mano prie „Žalgirio“. Sekiau visas naujienas ir gerai žinojau, kas vyksta komandos viduje. Be to, pažinojau ir jaunus komandos žaidėjus. Taip pat spėjau pakankamai gerai susipažinti su Lietuvos krepšinio virtuve.

- Dar prieš paskelbiant žinią, kad grįžtate į Kauną, jūs jau pabuvojote kasmetiniame Eurolygos trenerių susitikime Barselonoje. Kokios naudos tai davė?

- Tai yra elitinių Europos trenerių susitikimas, todėl jame dalyvauti yra labai naudinga. Eurolyga pranešė keletą naujienų, susijusių su trenerių darbu, įvardijo tam tikrus lūkesčius, bet svarbiausia, kad galėjome pasidalinti savo patirtimi. Tai veda į priekį. Tokie Eurolygos organizuojami papildomi susirinkimai tik dar kartą įrodo, kad ši lyga yra geriausia Europoje, o „Žalgiris“ yra neatsiejamas Eurolygos dalis.

* * *

Primename, kad E. Zouros iš „Žalgirio“ buvo atleistas 2011 metų spalį. Tuomet jį laikinai pavadavo klubo sporto direktorius Vitoldas Masalskis, o paskui naujuoju kauniečių strategu buvo paskirtas serbas Aleksandras Trifunovičius.

Su Kauno ekipa E. Zouros iškovojo Lietuvos pirmenybių, LKF taurės bei Baltijos krepšinio lygos aukso medalius.

„Džiaugiamės, kad pavyko pasiekti susitarimą būtent su tuo treneriu, kurį norėjome matyti vadovaujantį komandai, - teigė Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas. - Kartu rengiamės darbui komplektuoti sudėtį. Pažįstame šį žmogų. Savo ruožtu jis žino ir supranta mūsų dabartines sąlygas ir galimybes. Jis yra pasiruošęs burti komandą kartu su mumis.“

Kad Kauno klubas veda derybas su komandai anksčiau jau vadovavusiu I.Zouru, P.Motiejūnas atskleidė prieš porą savaičių vykusiame susitikime su žiniasklaida ir „Žalgirio“ Garbės Klubo nariais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (138)