Eurolygoje atsisakius žaisti Italijos vicečempionams Romos „Acea“ krepšininkams, stipriausio Europos turnyro vadovai vardinį kvietimą siūlo Kantu „Lenovo“ komandai, kuri šalies pirmenybėse iš kovos pasitraukė pusfinalyje, 3:4 pralaimėjusi seriją tam pačiam „Acea“ klubui.

Vis dėl to Kantu komandos vadovai atsisakė kvietimo, supratę, kad negalės lygai sumokėti 500 tūkstančių eurų.

Eurolygos vadovai šiuo metu turi net tris vardinius kvietimus. Vienas iš jų gali atitekti ir Lietuvos vicečempionams Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkams.

Be kvietimo, kurio atsisakė „Lenovo“ klubas, dar yra du. Vienas - iš Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“, kuris laimėjo Europos taurę, bet į Eurolygą pateko per jungtinį Rusijos čempionato ir VTB Vieningosios lygos reitingą, antras – iš Gdynės „Asseco Prokom“ (pagal trejų metų reitingą A licencijos netenka prasčiausias jos turėtojas).

Vis dėlto M. Purlys pripažino, jog Lietuvos vicečempionams beveik neįmanoma viltis sulaukti tokio Eurolygos dosnumo.

„Manau, kad kaip ir pernai vardinį kvietimą galėtų gauti Vokietijos komanda – šįkart Miuncheno „Bayern“. Mums šansų tikėtis Eurolygos kvietimo turbūt nėra. Vis dėlto Lietuvos ekonominė rinka yra per maža“, – šią savaitę DELFI sakė „Lietuvos ryto“ direktorius Martynas Purlys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)