Turint omenyje, kad L. Jamesas dažnai savo atakas užbaigia dėjimais arba metimais iš po krepšio ir tai, kad Rytų konferencijos finalo serijoje su Indianos „Pacers“ ekipa jo taiklumas visose rungtynėse siekė bent 45 procentus, akivaizdu, jog San Antonijaus „Spurs“ gynyba veikia.

Nors šeštame NBA finalo susitikime (103:100) L. Jamesas surinko 32 taškus, tam jam prireikė net 26 metimų iš žaidimo (pataikė tik 11) ir 50 minučių laiko. Jo trigubą dublį - dar atkovojo 10 kamuolių ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų - sugadino 6 klaidos (dvi iš kurių buvo padarytos per paskutines 40 sekundžių).

„Karalius Jamesas“ per pirmus tris kėlinius vėl strigo ir surinko tik 16 taškų, tačiau iššovė ketvirtajame, kai pelnė 14 taškų. Vis dėlto jo pliuso/minuso naudingumo skirtumas šį kartą ir vėl buvo neigiamas - minus 1.

Įdomiausia, kad gintis prieš L. Jamesą „Spurs“ treneris Greggas Popovičius metė 32-us metus skaičiuojantį prancūzą Borisą Diaw. Ir šis sprendimas visiškai pasiteisino.

Tiesa, stebėdami, kaip L. Jamesas negali rasti kelių link varžovų krepšio, ABC televizijos komentatoriai su buvusiu NBA treneriu Jeffu Van Gundy priešakyje negalėjo tuo atsistebėti.

„Kaip toks lėtas žaidėjas kaip Borisas Diaw spėja paskui L. Jamesą“, - tiesioginiame eteryje kraipė galvas jie.

Dar skambiau apie šią mikrodvikovą atsiliepė „Rogers Sportsnet“ TV kanalo žurnalistas Michaelas Grange'as.

„Labai abejoju, kad Michaelas Jordanas bijotų būtų dengiamas B. Diaw. Toks varžovas jam sukeltų tik juoką“, - pareiškė jis ir taip įkando visiems tiems, kas jau dabar tvirtina, kad L. Jamesas savo talentu prilygsta arba net lenkia M. Jordaną.

Taigi kodėl veikia atrodytų niekuo neišsiskiriančio prancūzo B. Diaw gynyba prieš L. Jamesą? Be abejo, jam padeda ir kiti „Spurs“ nariai. Tačiau jos esmė yra ta, kad L. Jamesui leidžiama atakuoti iš vidutinių ir tolimų distancijų, tačiau susispaudžiama arčiau krepšio ir iki minimumo apribojamos galimybės jam ten prasiveržti. Taigi „Heat“ lyderiui belieka skirstyti kamuolius komandos draugams arba bandyti savo laimę iš distancijos, o to daryti jam nelabai sekasi.

Akivaizdu, kad tokia taktika prieš itin taiklia rankele pasižymėjusį M. Jordaną neveiktų.

Primename, kad lemiamos, septintosios, NBA finalo serijos tarp „Heat“ ir „Spurs“ klubų rungtynės vyks naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Majamyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (116)