Vietos Eurolygoje taip pat sieks Aleksandrovaco „Igokea“ (Bosnija ir Hercegovina), Strasbūro SIG (Prancūzija), Ostendės „Telenet“ (Belgija), Bandirmos „Banvit“ (Turkija) ir Oldenburgo „EWE Baskets“ (Vokietija).

„Komandos dar nėra sukomplektuotos, todėl sunku vertinti varžovus, bet išskirti galima „Chimki“ klubą. Nors jų biudžetas kitą sezoną sumažės trečdaliu ar net perpus, tai vis tiek bus galinga ekipa. Kitos komandos – tiek vokiečiai, tiek belgai, tiek čekai – yra pakankamai solidžios, iš jų galima laukti rimto pasipriešinimo, bet nepasakyčiau, kad tai būtų super komandos, su kuriomis nebūtų galima kovoti dėl pergalės“, – DELFI sakė vilniečių klubo direktorius Martynas Purlys.

Septynios komandos, liksiančios už Eurolygos borto, kitą sezoną grumsis Europos taurės varžybose. Tiesa, kelialapis, kurį pelnys atrankos turnyro nugalėtojai, nėra paskutinė landa prasmukti į Eurolygą: dar vieną klubą savo nuožiūra pakvies pati lygos vadovybė.

Vis dėlto M. Purlys pripažino, jog Lietuvos vicečempionams beveik neįmanoma viltis sulaukti tokio Eurolygos dosnumo.

„Manau, kad kaip ir pernai vardinį kvietimą galėtų gauti Vokietijos komanda – šįkart Miuncheno „Bayern“. Mums šansų tikėtis Eurolygos kvietimo turbūt nėra. Vis dėlto Lietuvos ekonominė rinka yra per maža“, – neslėpė vienas „Lietuvos ryto“ vadovų.

Atrankos turnyro burtai bus ištraukti kitą mėnesį, o varžybos vyks spalį. Turnyro vieta kol kas nėra skelbiama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)