Savaitgalį 20-mečių rinktinės kandidatai persikėlė treniruotis į Druskininkus, šiame kurorte pirmadienį 19 val. išmėgins jėgas per kontrolines rungtynes su Rusijos 20-mečių ekipa.

Per pirmąją treniruočių stovyklą mūsų komanda pajūryje du kartus susitiko su Filipinų vyrų rinktine ir abu kartus turėjo pripažinti varžovų pranašumą – 75:83 ir 84:88.

„Tie mačai buvo laba naudingi“, — tvirtino T. Pačėsas. — Vis dėlto žaidėme ne su bendraamžiais, o su vyrų rinktine. Varžovai jau turi sukaupę daug patirties, gavome iš jų gerų pamokų“.

Šiuo metu į 20-mečių rinktinės galutinį 12-tuką pretenduoja Laimonas Chatkevičius (213; Pietų Karolinos univ.), Šarūnas Beniušis (206; Kauno „LSU-Baltai“), Žygimantas Riauka (203; Viskonsino univ.), Mindaugas Kačinas (201; Pietų Karolinos univ.), Tomas Lekūnas (200; Alytaus „Dzūkija“), Tauras Jogėla (203; Panevėžio „Lietkabelis“), Mantas Mockevičius (189; „Palanga“), Martynas Paliukėnas (195; Vilniaus „Statyba“), Paulius Semaška (184; Kėdainių „Nevėžis“), Vaidas Kariniauskas (200; Kauno „Žalgiris-2“), Simonas Lekys (182; „Trakai“), Osvaldas Olisevičius (200; Vilniaus „Š. Marčiulionio KA-Twomenas“), Rytis Juknevičius (187; Jonavos „Triobet“), Ignas Vaitkus (189; Pakruojo „Meresta“) ir Edgaras Zinevičius (202; Vilniaus „Š. Marčiulionio KA-Twomenas“).

Tarp komandą palikusių 9 žaidėjų net tris pasitraukti privertė traumos. Vienas jų — vidurio puolėjas Ignas Ramašauskas — į rinktinę galbūt dar sugrįš, jei paaiškės, kad jo patirta trauma nėra rimta. Vilniaus „Sakaluose“ praeitą sezoną žaidusio aukštaūgio tyrimų rezultatai šiuo metu yra perduoti įvertinti Lietuvos vyrų rinktinės medikams.

„Mums trūksta jėgos po krepšiu. Planavome, kad rinktinėje bus ir I. Ramašauskas, ir Artūras Gudaitis, ir Simonas Kymantas, bet jų nėra dėl traumų“, — pripažino T. Pačėsas. — Žais tie, kas yra. Visi dirba daug, intensyviai, be laisvų dienų ir dega noru kovoti. Toks darbas visada atsiperka“.

Birželio 21-ą dieną 20-mečių rinktinės kandidatai persikels į Kauną ir laikinojoje sostinėje per 3 dienas sužais trejas kontrolines rungtynes su Lietuvos studentų, Čekijos bei Turkijos 20-mečių rinktinėmis. Visi šie mačai vyks „Žalgirio“ treniruočių centre, jų pradžia — 18 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)