Pirmąsias rungtynes laimėjo „Real“ (76:72), antrąsias - „Barcelona“ komanda (72:71).

„Real“ komandai atstovaujantis Martynas Pocius dėl patirtos traumos šiame sezone savo komandai padėti nebegali.

Barcelona“ klube rungtyniaujantis Šarūnas Jasikevičius aikštelėje praleido vos 10 minučių, tačiau spėjo surinkti 13 taškų (3/4 dvitaškiai, 1/2 tritaškiai, 4/4 baudos metimai). Gynėjas iš Lietuvos taip pat atkovojo 1 kamuolį, blokavo varžovo metimą, išprovokavo 2 pražangas, dukart suklydo, sykį prasižengė ir surinko 12 naudingumo balų.

Nugalėtojus į pergalę vedė 20 taškų įmetęs Felipe Reyesas (5 atk. kam.). Jam puikiai talkino 18 taškų surinkęs Nikola Mirotičius. 12 taškų pridėjo Sergio Llullas (5 rez. perd.), po 8 - Rudy Fernandezas (0/5 tritaškiai) ir Mirza Begičius.

Barselonos komandoje pasižymėjo 20 taškų pelnęs Juanas Carlosas Navarro. 10 surinko Ante Tomičius, 8 - CJ Wallace'as (6 atk. kam.), po 7 - Bradas Olesonas ir Erazemas Lorbekas.

Ketvirtosios ir galbūt lemiamos finalo serijos rungtynės sekmadienį vėl vyks Barselonoje.

2011-2012 metų sezono finalo serijoje susitiko tos pačios komandas. Tąkart Barselonos krepšininkai serijoje triumfavo 3:2.

Nuo 1983-1984 metų sezono rengiamose finalo serijose Madrido „Real“ ir Barselonos „Regal Barcelona“ komandos susitinka jau vienuoliktą kartą. Viena kitą abi ekipos serijose yra nugalėjusios po penkis kartus.

Ispanijos krepšinio lygos finalų serijose yra pasižymėję ir lietuviai -1993 ir 1994 metais naudingiausiu finalo serijos žaidėju buvo pripažintasArvydas Sabonis, o 2003-aisiais - Šarūnas Jasikevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)